Tragičen konec iskalne akcije

Pogrešano 17-letnico našli mrtvo v zavetišču, bila naj bi umorjena

R.T.
3. 12. 2018, 08.48
Posodobljeno: 3. 12. 2018, 14.50
Deli članek:

Nemško zvezno deželo Severno Porenje-Vestfalija je pretresla novica o smrti od petka pogrešane 17-letne najstnice. Policija je v povezavi s primerom aretirala eno osebo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

17-letnico iz nemškega mesta Unkel so starši v pretek razglasili za pogrešano, policisti pa so včeraj ob približno 20. uri njeno truplo našli v enem od stanovanj v nastanitvenem centru za begunce in brezdomce v mestu Sankt Augustin pri Bonnu, torej v neke vrste zavetišču in ne azilnem domu, kot so sprva poročali nemški mediji. Najstnica naj bi se sicer odpravila na obisk k prijatelju, a tja ni prispela, v dveh dneh po petku pa naj bi se javila več znancem.

Obsežna iskalna akcija, ki je vključevala najmanj 150 policistov in 120 gasilcev, deset potapljačev, ki so preiskali jezero Sieglar, pse slednike ter dron in helikopter, je tako dočakala črn konec. Policiste je do zavetišča vodila sled, ki se je popoldne začela ob jezeru Sieglar, kjer so sprehajalci našli oblačila in torbico 17-letnice. Zavetišče je od jezera oddaljeno zgolj tri kilometre.

Policija je z informacijami zelo skopa, a vse kaže, da zadevo obravnavajo kot umor. V priporu naj bi se po informacijah nemškega časnika Bild znašel 19-letni osumljenec s kenijskim in nemškim državljanstvom, ki naj bi ga dekle spoznalo prek družabnega omrežja. Kenijec, ki v ustanovi prebiva, zanika, da bi bil vpleten v njeno smrt, a so njeno truplo našli ravno v njegovem stanovanju, potem ko se je pri njemu znašla policija. Ta naj bi več informacij o primeru razkrila tekom današnjega dneva.