Poziv policije

FOTO: Smrt pri Škocjanu: v trdi noči ga je povozil in pobegnil

S.R.
28. 11. 2018, 06.59
Posodobljeno: 28. 11. 2018, 10.39
Deli članek:

V Stari vasi pri Škocjanu se je ponoči pripetila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik je kraja odpeljal, a se je danes sam javil na policijski postaji.

PU Novo mesto
Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik pa je s kraja odpeljal.

Policisti so le malo po 1. uri ponoči prejeli obvestilo o prometni nesreči pri bencinskem servisu v Stari vasi pri Škocjanu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je voznik osebnega avtomobila - šlo naj bi za temno siv avtomobil znamke Opel - trčil v pešca, sporočajo iz PU Novo mesto. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik pa je s kraja odpeljal.

Policija zdaj sporoča, da se je 34-letni voznik po njihovem jutranjem pozivu sam javil na policijski postaji. Preiskavo okoliščin sicer nadaljujejo, vse, ki bi nesrečo videli ali o njej karkoli vedeli, pa še vedno pozivajo, naj zaradi razjasnitev vseh okoliščin pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. Med žrtvami so bili trije pešci, en kolesar, voznik mopeda, pet voznikov osebnih avtomobilov, dva potnika v osebnem avtomobilu in voznik tovornega vozila, še sporočajo.