Strejanje v predmestju

VIDEO: V podjetju odjeknili streli, na prizorišču policisti in reševalna vozila

S.R.
19. 9. 2018, 19.32
Posodobljeno: 19. 9. 2018, 19.55
Deli članek:

V podjetju v predmestju ameriškega mesta Madison so odjeknili streli. Po prvih podatkih so poškodovane štiri osebe, hude poškodbe pa naj bi utrpel tudi strelec.

Twitter/Keely Arthur ‏
Policija je območje že zaprla.

Streli so odjeknili v eni od poslovnih zgradb v Middletonu, predmestju glavnega mesta ameriške zvezne države Wisconsin. Zgradbo, v kateri imata sedež podjetji Esker Software in WTS Paradigm, so že obkolili policisti, na prizorišču pa so prisotna tudi reševalna vozila. Po prvih podatkih naj bi bile poškodovane najmanj štiri osebe, ki so jih že prepeljali v bolnišnico, njihovo zdravstveno stanje pa trenutno ni znano. Strelca so že onesposobili, pri čemer je utrpel "hude telesne poškodbe" in je v kritičnem stanju.  

Judy Lahmers, ki je zaposlena v podjetju WTS Paradigm, je dejala, da je ob približno 10. uri po lokalnem času (17. uri po srednjeevropskem), ko je sedela za svojo mizo, zaslišala glasne strele, kot »bi nekomu na tla padle deske.« Zbežala je iz poslopja in se skrila za avtomobil. Opisala je še, da so se razbila steklena vhodna vrata v zgradbo ter da je površinsko strelno rano utrpela ena sodelavka, a da naj bi z njo bilo vse vredu. Kaj več Lahmersova ni vedela povedati, še poročajo ameriški mediji. 

Policisti so območje, vključno z bližnjim trgovskim centrom, zaprli, po zadnjih informacijah pa naj bi bila situacija pod nadzorom.