Bakterijska okužba

Enoletni malček po napadu rotvajlerja še vedno v umetni komi

S.R.
19. 9. 2018, 16.56
Posodobljeno: 28. 9. 2018, 11.41
Deli članek:

Komaj leto dni star deček, ki ga je pred dobrim tednom dni napadel pes pasme rotvajler, se še vedno bori za življenje.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zdravstveno stanje enoletnega dečka, ki je bil 10. septembra na Dunaju žrtev podivjanega rotvajlerja, naj bi sicer bilo stabilno, a ga še vedno držijo v umetni komi. Spomnimo, pasja zloba se je takrat strgala iz ne najbolj čvrstega oprijema vinjene lastnice in se zakadila v družino na drugi strani ceste. Za tarčo si je izbrala nebogljenega malčka in mu v lobanjo zasadila svoje ostre zobe.

Malček, ki vse od takrat leži v bolnišnici na Dunaju, je utrpel izredno hude poškodbe glave, v umetni komi pa mora ostati predvsem zaradi nevarnih bakterij, ki so si po ugrizu dom našle v njegovi glavi, poroča avstrijski Kleinezeitung.

Psa so lastnici sicer nemudoma odvzeli, a se je v Avstriji posledično vnela razprava, ali bi bilo morda smotrno določiti zakonsko dovoljeno stopnjo alkohola v krvi za posameznike, ki naokoli sprehajajo tiste najbolj nevarne pasme psov. Trenutno razmišljajo o uvedbi zgornje meje 0,5 promila alkohola v krvi, enako kot velja za voznike. Če drži trditev, da »pes ni kriv, temveč je kriv njegov gospodar,« bi bila prepoved še kako na mestu, pravijo zagovorniki. 

Včeraj so o novem napadu psa poročali na avstrijskem Koroškem. V Velikovcu je namreč pes v glavo ugriznil 5-letno deklico, ki jo je na srečo odnesla le z lažjimi poškodbami. Tokrat je šlo za mešanca, katerega lastnik je dekličin stric.