Izginil je

Kje se skriva obtoženi Bojan, ne ve niti njegova mama

Gabrijel Toplak
5. 9. 2018, 06.50
Deli članek:

Organi pregona so naleteli na velike težave z vročitvijo obtožnice.

Gabrijel Toplak
Preložili so že drugi narok, saj nihče ne najde obtoženega.

Že drugi predobravnavni narok zoper obtoženega 42-letnega Bojana Maltarića iz Rogoze se je v ponedeljek na ptujskem okrožnem sodišču začel s precejšnjim začudenjem. Tako sodnik Marjan Strelec kot okrožni državni tožilec Zdravko Limovšek in odvetnik Martin Graj, ki obtoženega zastopa po uradni dolžnosti, so (spet) zaman pričakovali, da se bo Maltarić pojavil v sodni dvorani.

3777 gramov prepovedane konoplje so mu zasegli policisti.

LAHKO BI BIL TUDI V TUJINI

»Za obtoženim smo poizvedovali na Policijski postaji Maribor II, kjer so nas usmerili na Policijsko postajo Rače, in ti so obiskali njegovo mater. A ta jim je odgovorila, da se je z njenega naslova odjavil leta 2016, z njim pa nima stikov,« je dejal sodnik in dodal, da imajo prav zato, ker ne vedo, kje je, velike težave pri vročitvi obtožnice. »Prijavljen je sicer na tukajšnjem centru za socialno delo, a so sodišču odgovorili, da niso pristojni za vročanje pošte. Dobili smo tudi informacijo, da bi bil lahko v Avstriji ali Nemčiji, a smo še vedno brez uspeha. Ne preostane mi drugega, kot da predobravnavni narok preložim za daljši rok in izdam odredbo za privod,« je pojasnil Strelec in naslednji narok razpisal za 10. december.

KAZEN

Glede višine kazni želi tožilec počakati naslednji narok in se ob navzočnosti obtoženega še prej morebiti pogoditi, saj je v fazi preiskave priznal krivdo.

SORODNIK POSUMIL, PRIJAVIL SOSED

Odvetnik Graj je pred sodno dvorano povedal, da je Maltarića večkrat poskušal priklicati, a vselej neuspešno. In zdaj bo, kot pravi, zadevo prepustil sodišču. Sicer pa je bila zoper Maltarića vložena obtožnica za dejanje, ki ga je zagrešil julija lani. Takrat so policisti na območju Gruškovja, kjer je obtoženi pomagal sorodniku pri gradbenih delih, nedaleč stran od hiše našli prepovedano drogo. Imel je posebej prirejene prostore, v katerih je gojil prepovedano konopljo in zanjo tudi ustrezno skrbel. Ko so jih zasegli policisti, so bile sadike visoke med 90 centimetrov in 1,2 metra. Prijavo policistom je podal sosed, saj mu je sorodnik obtoženega potarnal, da sumi, da se v bližini njegovega doma dogajajo čudne stvari. 

PP Kočevje
Za konopljo je po oceni policistov ustrezno skrbel.