Top flop tedna

»Zadet« lomastil po Kopru; »sesul« vhodna vrata bloka

S.S.
3. 9. 2018, 21.20
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Na Ulici 15. maja v Kopru je 36-letni moški »sesul« vhodna vrata stanovanjskega bloka, razgrajal pa je tudi v okolici (fotografija je simbolična).

10 V Kranju je sam padel kolesar, ki je imel v krvi kar tri promile alkohola (1,41 mg/l). V nesreči se je pijanček lažje poškodoval.

9 V Celju je neznanec poskušal vlomiti v dva parkomata. Do denarja mu ni uspelo priti, je pa lastnikom povzročil škodo z rovarjenjem.

8 Črnomaljski policisti so obravnavali vloma v vikenda v Podklancu. Pogrešajo dva LCD-televizorja, DVD-predvajalnik, motorno žago, več ribiških palic in daljnogled. Škode je za več tisoč evrov.

7 V Velikem Podljubnu so policisti obravnavali tatvino štirih bal sena. Škode je za 140 evrov.

6 Velenjski policisti so zasegli ponarejen bankovec za 50 evrov, ki je bil unovčen na enem od bencinskih servisov na območju Celja.

5 Z dvorišča podjetja v Sežani so nepridipravi ukradli dva traktorja in dva mulčerja. Škode je za 40 tisoč evrov.

4 Na Ostrožnem v Celju je pijani 26-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste, trčil v garažo in prebil steno. V trčenju se je mladenič lažje poškodoval.

3 Koprski policisti so imeli na Ukmarjevem trgu opravka s pijano (0,67 mg/l) voznico osebnega avtomobila iz Trsta. Zaradi privedbe na sodišče so kršiteljici odredili pridržanje, takrat pa sta se v postopek vmešala še njena sopotnika, prav tako doma iz Trsta. Sopotnica je kričala na policistko in jo udarila v roko, na policiste pa je kričal tudi sopotnik in hotel, da obe ženski izpustijo. Ker s kršitvami ni prenehal, so pridržali tudi njega. Sopotnikoma so izdali plačilni nalog, za voznico pa podali obdolžilni predlog.

2 Šentjernejski policisti so obravnavali več vlomov v vikende. Lastniki pogrešajo peč na trda goriva, več kosov električnega orodja, nahrbtno škropilnico in več steklenic vina. Škode je za več kot dva tisoč evrov.

1 Na Ulici 15. maja v Kopru je 36-letni moški »sesul« vhodna vrata stanovanjskega bloka, razgrajal pa je tudi v okolici. Policisti so mu odredili pridržanje, med postopkom pa so mu zasegli še nekaj marihuane in dva zavitka z belo prašnato snovjo ter elektronsko tehtnico. Sledili so plačilni nalogi.