Poskus uboja v Kidričevem

Po sporu je Anton Branka zabodel v srce

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
25. 7. 2018, 10.25
Posodobljeno: 25. 7. 2018, 10.31
Deli članek:

Zdravstveno stanje zabodenega je trenutno stabilno, domnevnega osumljenca pa so policisti na kraju prijeli in ga zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja pridržali.

Gabrijel Toplak
V stanovanjskem bloku v Kajuhovi ulici 6 je 62-domačin po sporu z 51-letnim Ptujčanom slednjega zabodel s kuhinjskim nožem.

V Kajuhovi ulici 6 v občini Kidričevo je v ponedeljek okoli 22.30 prišlo do poskusa uboja. V bloku, kjer je tudi dnevni center aktivnosti, sta se namreč sprla 62-letni domačin in 11 let mlajši Ptujčan.

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da je med prepirom starejši moški s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš in ga poškodoval. »Ranjenega, ki je bil v smrtni nevarnosti, so odpeljali v UKC Maribor. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno. Policisti so domnevnega osumljenca prijeli in zoper njega odredili pridržanje, saj so podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja,« je zapisal Šadl in dodal, da kriminalistična preiskava še poteka.

Gabrijel Toplak
Glavni vhod v blok je včeraj večji del dopoldneva sameval, pošto so pobrali le redki.

Storilec že hudo dementen

Stanovalci so pretreseni in o dogodku, ki se je zgodil v pritličnem stanovanju, kjer je stanoval Anton M., ne želijo govoriti. Še posebej, kot so dejali, ker nasproti tega stanovanja živi mati napadalca. Vseeno smo izvedeli, da naj bi bil vzrok spora med moškima, ki sta sicer že dlje časa prijateljevala, alkohol. Branko U. naj bi bil pogosto v Antonovem stanovanju, saj mu mama v njenem stanovanju ni dovolila uživati alkohola, niti kaditi.

»Edino, kar mu je dala, je bila hrana,« je dejal eden od sosedov, ki tisti večer ni slišal ničesar. Na dogajanje ni bil pozoren, saj se kaj podobnega še ni zgodilo. Na hodnik je prišel šele takrat, ko je bilo tam že več policistov. Med drugim naj bi slišal, da je sosed obiskovalca s kuhinjskim nožem zabodel v predel prsi in ranjeni ne bi preživel, če bi nož izvlekel iz telesa. O Antonu pa pravi, da je bil hudo dementen in je imel slabo orientacijo.

Gabrijel Toplak
Anton je živel v pritličnem stanovanju.