Konoplja

FOTO: 58-letnica iz okolice Grosuplja je sadila, gojila in kradla

S.R.
4. 6. 2018, 10.25
Posodobljeno: 4. 6. 2018, 10.33
Deli članek:

V sredo so bili na delu grosupeljski policisti, le dan pozneje domžalski.

PP Grosuplje
Nasad v okolici Grosuplja.

Policisti so prejšnjo sredo potrkali na vrata 58-letne ženske v okolici Grosupljega, ki so jo sumili, da se peča z drogo, sporočajo iz PU Ljubljana. Opravili so hišno preiskavo, v okviru katere so zasegli 411 rastlin konoplje, predmete in pripomočke za njeno vzgojo in pridelavo ter 116 nabojev različnih kalibrov.Po vseh zbranih obvestilih in pregledu zavarovanih sledi bodo zoper njo na tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo. 

58-letnico preiskujejo tudi zaradi domnevne tatvine električne energije, saj so ugotovili, da je za namene gojenja električno napeljavo speljala kar mimo števca. A kot vse kaže, vendarle ne bo odgovarjala zaradi zaseženih nabojev, saj bodo policisti zaradi posesti brez ustrezne orožne listine prekrškovno obravnavali 63-letnega kršitelja.

PP Domžale
Konoplja, zasežena v Mengšu.

Na obisk v Mengeš

Le dan pozneje so imeli konopljo na dnevnem jedilniku domžalski policisti. Ti so hišno preiskavo opravili pri 42-letniku v Mengšu. Zasegli so 116 sadik konoplje, pol kilograma konoplje, razne pripomočke za gojenje, vključno z ventilatorji, lučmi, gnojili in termometri, nekaj več kot 500 evrov v različnih apoenih ter mobilni telefon. Sledi kazenska ovadba.

PP Domžale
Hišna preiskava v Mengšu.