zasačeni

Z drogo bi zaslužili vsaj 55 tisoč evrov

G.G.
22. 5. 2018, 16.15
Posodobljeno: 22. 5. 2018, 16.21
Deli članek:

Kriminalna združba, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedane droge, je »prenehala z delovanjem«.

PP Ljubljana Center
Fotografija je simbolična.

Za konec »poslovanja« so poskrbeli novogoriški kriminalisti, ki so jim pomagali italijanski kolegi.

Že v začetku leta so slovenski in italijanski kriminalisti ugotovili, da sta 43-letni moški in 40-letna ženska z območja novogoriške upravne enote prepovedano drogo heroin, kokain in ekstazi prodajala italijanskim državljanom, ti pa so jo prodajali naprej na območju Italije, je na današnji novinarski konferenci razkril vodja sektorja kriminalistične policije na PU Nova Gorica Marino Pangos.

Osumljenca so 15. maja odvzeli prostost, naslednji dan pa so ju s kazensko ovadbo predali preiskovalnemu sodniku pristojnega novogoriškega sodišča. Ovadili so še 41-letnika z območja novogoriške upravne enote in 70-letnika z območja Zgornje Vipavske doline, ki naj bi pomagala pri izvrševanju kaznivih dejanj.

V okviru štirih hišnih preiskav in preiskav avtomobilov ter štirih osebnih preiskav so novogoriški kriminalisti našli in zasegli slaba dva kilograma konoplje, dobrega pol kilograma heroina in kokaina, več tablet ekstazija, preko 1000 tablet zdravil, 120 rastlin konoplje, pripomočke za prodajo prepovedane droge in denar, ki naj bi izviral iz kaznivih dejanj.

V hišnih preiskavah so odkrili tudi posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Zasežena prepovedana droga naj bi bila na trgu vredna vsaj 55.000 evrov.