Top flop tedna

Okradla jo je med merjenjem kostne gostote

S.S./Novice Svet24
21. 5. 2018, 20.40
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Celjski policisti so obravnavali več drznih tatvin.

10. Na Viču v Ljubljani so neznanci vlomili v optiko. Ukradli so za skupno 8000 evrov korekcijskih in sončnih očal.

9. Na Drulovki pri Kranju je nekdo z vozila znamke BMW ukradel pnevmatike s platišči.

8. Koprski policisti so obravnavali prijavo domačina iz Dolenj pri Jelšanah, ki je povedal, da so mu vlomili v prikolico, v kateri so še vedno tujci. Policisti so na kraju naleteli na šest državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito.

7. Jeseniški policisti so po prijavi občana intervenirali na Cesti Franceta Prešerna. Lopov je bil izsleden na kraju zločina, ukradel je kozmetiko, tarča pa je bila tudi računalniška oprema. Pri osumljencu so policisti našli tudi nekaj droge. Zoper  njega sledi kazenska ovadba.

6. V Črnomlju je nekdo iz rezervoarja avtobusa iztočil in ukradel 250 litrov goriva.

5. Novomeški policisti so obravnavali tri vlome v zidanice. Lastniki pogrešajo agregat, dva akumulatorja, tri škropilnice in alkohol. Škode je za skupno 700 evrov.

4. Policisti iz Radelj ob Dravi so zaradi krivolova ovadili dva moška, stara 20 in 65 let, doma iz Dravograda. Mlajšega so ustavili v prometu in ugotovili, da prevaža ustreljenega srnjaka, med hišno preiskavo pa so potem policisti zaplenili še nekaj mesa divjadi in puško z daljnogledom.

3. Kranjski policisti so oglobili domačinko, ki je pijana kršila javni red in mir, kršitve pa je nadaljevala tudi ob prihodu patrulje, zato se je treznila na postaji.

2. Na Veliki Loki je nekdo z dvorišča prodajalne ukradel več zavojev plastične folije za povijanje silažnih bal. Škode je za skoraj 7000 evrov.

1. Celjski policisti so obravnavali več drznih tatvin. V enem primeru je starejša urejena ženska obiskala občanko in ji ponudila, da ji bo izmerila kostno gostoto. Medtem pa je v stanovanje najverjetneje vstopila še ena oseba in oškodovanki ukradla gotovino in nakit. V nekem drugem primeru pa je neznanka obiskala občanko, ker naj bi v nagradni igri zadela večerjo. Medtem ko je oškodovanka klepetala z neznanko, je v stanovanje vstopila druga oseba in stegnila prste po gotovini in zlatnini.