Zaljubljen do ušes

Zločin, ki je pretresel Hrvaško: Ivan pokončal svojo Anito: "Zaklal sem dekle, ki sem jo ljubil."

R.T.
21. 5. 2018, 09.40
Posodobljeno: 21. 5. 2018, 09.46
Deli članek:

Sosedje niso slišali ničesar. Da se je zgodilo nekaj hudega, jim je dal vedeti šele prihod policistov.

Profimedia
Ivan je policiste o svojem dejanju obvestil včeraj ob približno 8. uri zjutraj (fotografija je simbolična).

"Zaklal sem dekle, ki sem jo ljubil," je v nedeljo zjutraj javil vznemirjeni Ivan K. (36), star znanec policije. Okoli domovanja v zagrebškem naselju Gajnice, so tako tako kmalu rojili policisti. Prizor, ki so ga ugledali v kopalnici, jih ni pustil ravnodušnih, poročajo hrvaški mediji.

Ivanova tri leta starejša partnerica Anita N. (39) je zaradi vbodov ležala v mlaki krvi. Njega so odvedli.

Niso vedeli

Sosedje niso slišali ničesar. Da se je zgodilo nekaj hudega, jih je zadelo šele, ko je tja pridrvela flota policijskih vozil. Za hrvaške medije so povedali, da sta živela za svojega psa in da je bil Ivan v Anito zaljubljen do ušes. Vedeli so, da ima kriminalno preteklost, a si nikoli niso mislili, da bi lahko storil kaj takega.

Kriminalna preteklost

Ivan je bil aretiran pred desetimi leti, ko je po prepiru z očetom zažgal lastno hišo. Malo prej je uspel z nožem "naprositi" nekaj tisoč kun. Ko so gasilci gasili požar, je on na avtobusu, s katerim je skušal pobegniti, nadlegoval potnike. Policisti, ki so ga zaradi tega aretirali, so na njem našli gram marihuane. Sedem let pozneje je v klovnovski opravi zakorakal v trgovino in od blagajničarke z nožem zahteval denar. Sprva je mislila, da se šali. Aretirali so ga naslednji dan, ker je za seboj pustil prstne odtise.