Groza na vasi

Na kmetiji jih je pričakalo 7 trupel, med njimi štiri otroška

S.R.
11. 5. 2018, 07.38
Posodobljeno: 11. 5. 2018, 08.37
Deli članek:

Jutranji telefonski klic je policiste pripeljal na prag prizorišča grozljive tragedije.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Policisti v kraju Margaret River na jugozahodu Avstralije so se po telefonskem namigu v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času odpravili na kmetijsko zemljišče v bližnjo vasico Osmington. Pričakalo jih je grozljivo prizorišče, na posestvu so našli sedem mrtvih oseb, vključno s štirimi otroki in tremi odraslimi.

Trupli dveh odraslih oseb sta ležali pred hišo, policisti so nato preostalih pet trupel našli v hiši. Na območju so našli še dva kosa strelnega orožja. Na prizorišče so se nemudoma odpravili preiskovalci in forenzični izvedenci. Policijski načelnik Chris Dawson je dogodek opisal kot naravnost »grozljiv.« Po navedbah načelnika jih je na incident malo po 5. uri zjutraj opozoril moški, ki naj bi bil na zaenkrat še neznan način povezan z osebami na posestvu. Potrdil je, da so telefonski klic snemali, da pa podrobnejših informacij zaenkrat ne bodo razkrili. Vse žrtve naj bi na posestvu sicer tudi prebivale, policija pa zdaj išče njihove svojce. Dawson je potrdil še, da niso na lovu za nobenim osumljencem. »V tem trenutku lahko povem, da nimamo nobenih podatkov, da bi bila ogrožena javna varnost,« je Dawson.

Viri iz vrst policije so že potrdili, da incident obravnavajo kot umore in samomor. Gre za najhujši množični poboj po zloglasnem masakru v Port Arthurju leta 1996, v katerem je življenje izgubilo 35 ljudi, še 23 pa jih je bilo hudo poškodovanih.