Pomoč družini

Pečarjevi po požaru počasi dobivajo nov dom

M.G. / Štajerski tednik
10. 5. 2018, 21.00
Deli članek:

Prejšnji teden so na pogorišču nekdanjega doma Pečarjevih v Drbetincih zazidali prve zidake. Sredstva hitro kopnijo, zato še vedno potrebujejo pomoč.

Štajerski tednik
Pečarjeva družina ima pet članov, zaposlen je le oče.

Obnova doma Pečarjevih poteka pod strokovnim vodstvom mladega podjetnika Denisa Ljubca in njegovega očeta Branka, ki si prav tako kot vsi ljudje dobre volje, ki so mladi družinici že in še bodo pomagali, želita, da bi lahko čim prej zaživeli v lastnem domu. Denis pravi, da se je odločil pomagati sosedu po svojih močeh, gradnjo bo delno sponzoriral, ker želi narediti nekaj dobrega. Hudo je, če človeka doleti takšna nesreča, da ostane brez doma, praktično brez vsega in z minimalnimi možnostmi, da bi si lahko sam pomagal. Pečarjeva družina ima pet članov, zaposlen je le oče. Vsi trije sinovi pridno pomagajo, kolikor le lahko, kajti čeprav imajo začasno streho nad glavo, to ni enako, kot je lasten dom. Vsi skupaj nestrpno čakajo, kdaj se bodo lahko ponovno preselili na svoj stari naslov, v lepo majhno hiško v Drbetince, kjer so se vedno dobro počutili. Trenutno imajo začasni naslov v Vitomarcih.

Sredstva hitro kopnijo

Tako darujete

Na številko 1919 pošljite ključno besedo DOM5, s čimer boste darovali pet evrov, ali samo DOM, v tem primeru boste darovali en evro. 

Do takrat, ko se bo druga plošča toliko utrdila, da bodo lahko nadaljevali gradnjo, bodo poskušali zagotoviti še preostali potreben material za dokončanje gradnje, saj ga še nimajo. Zavedajo se, da bo težko, saj bodo zbrana sredstva na računu Območnega združenja RK Ptuj počasi skopnela, če jim ne bodo pomagali dobri ljudje, sponzorji in donatorji. Potrebujejo še polnila in nosilce, les za ostrešje, prav tako stavbno pohištvo.

Še vedno lahko pomagate

Sekretarka Območnega združenja RK Ptuj Marjana Cafuta je povedala, da je račun za pomoč Pečarjevim še odprt, še vedno pa je mogoče darovati tudi prek telefona. Uporabniki Telekoma Slovenije in drugih operaterjev lahko darujejo tako, da na številko 1919 pošljejo ključno besedo DOM5, s čimer bodo darovali pet evrov, ali samo DOM, v tem primeru bodo darovali en evro. Vsi, ki želijo pomagati, so nadvse dobrodošli, da bi še ena žalostna zgodba kmalu dobila srečen konec. Pečarjevi so nadvse hvaležni za vso pomoč, ki so je že bili deležni, brez tega bi težko upali na to, da bodo ponovno imeli lasten dom. Če se bodo lahko vselili letos, bo to zanje nekaj najlepšega, pravijo oče Tomaž, mama Marjana ter sinovi Danny, Rok in Tine.