Izola

Med kontrolo prometa našli cel kup droge

R.T.
19. 4. 2018, 12.41
Posodobljeno: 19. 4. 2018, 12.42
Deli članek:

Izolski policisti so v soboto prijeli mlajšega moškega, ki je nepazljivo tovoril hladno orožje in drogo.

PU Koper

Policisti so v soboto zvečer, na Industrijski cesti v Izoli, ustavili 25-letnega domačina. Šlo je za rutinsko kontrolo, a eden izmed mož postave je v vozilu opazil prepovedano teleskopsko palico, zato je voznika pozval, naj izstopi.

V avtomobilu so policisti poleg teleskopske palice našli še vrečko, v kateri so našli pravcat zaklad. Izolčan je v vrečki tovoril skupno 200 tablet ekstazija, skoraj 200 gramov droge MDMA, 40 gramov posušene konoplje in 70 gramov amfetaminov. Poleg tega je imel pri sebi tehtnico, drogo pa je prevažal zapakirano v manjše zavojčke. Zato so policisti preiskali tudi njegov dom, kjer so našli še 10 gramov konoplje in približno 3.000 evrov gotovine.

Policisti so delikventu odvzeli prostost ter ga odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje povezano z neupravičeno proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami je predvidena kazen od 1 do 10 let zapora. Za posest teleskopske palice bo zoper 25-letnika uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju, za katerega je predpisana globa v višini 500 evrov, zaradi odklona strokovnega pregleda za mamila pa bo nepridiprav dobil še obdolžilni predlog na sodišče.