Kruta smrt nedolžnih

Kriva je za smrt šestletne deklice in dvoletnega dečka

R.T.
19. 4. 2018, 11.28
Posodobljeno: 19. 4. 2018, 11.48
Deli članek:

Sklicevala se je na neprištevnost, vendar ji ni uspelo. Zdaj varuški grozi za kruto smrt dveh njenih varovancev dosmrtna zaporna kazen.

Reuters
Leo in "Lulu" Krim: življenje nima je vzela oseba, ki bi morala skrbeti zanju.

Življenje Kevina in Marine Krim ne bo nikoli več enako, njuno življenje je od tragičnega dne v letu 2012 zaznamovano za vedno. Z izrekom sodbe krvnici njunih otrok, varuški Yoselyn Ortega, ki so jo spoznali za krivo umora njunih dveh otrok, pa jima vsaj v sodni dvorani ne bo treba več poslušati izpovedi in natančnega seciranja dogodka, ki se je zgodil 25. oktobra 2012 v družinskem stanovanju v prestižnem newyorškem predelu Upper West Side. 

Profimedia
Yoselyn Ortega na sodišču.

Yoselyn Ortega (55) je kriva, da je do smrti zabodla deklico Lucio "Lulu" Krim (6) in njenega bratca Lea (2). Njuni okrvavljeni trupli je v kopalnici našla mati Marina, ki se je s tretjim otrokom vrnila domov, saj varuške ni bilo na plesnih vajah z deklico Lucio. Pred Marino se je varuška nato z nožem zabodla v vrat v domnevnem poskusu samomora. Ortegova se je na sodišču sklicevala na neprištevnost, vendar pa jo je porota soglasno spoznala za krivo umorov, zdaj ji grozi dosmrtna zaporna kazen. 

Tožilstvo je vztrajalo, da je bila varuška nezadovoljna z delom za družino, saj da se je čutila izkoriščeno. Imela je tudi težave s plačilom šolnine za 17-letnega sina, ki ga je pripeljala iz rodne Dominikanske republike, in v New Yorku vpisala v zasebno šolo. 

Profimedia
Marina Krim

Ekipa varuškinih zagovornikov se je sklicevala na "kronično duševno bolezen" Ortegove, ki da ni sposobna prevzeti odgovornosti za svoje dejanje. Njen zagovornik je trdil, da so jo mučile halucinacije in da ji je hudič ukazal, naj ubije otroka in sebe. Nasprotno pa je tožilstvo vztrajalo, da so bila dejanja Ortegove premišljena. Na sodišču je bilo namreč mogoče slišati, da je stala za Leom, ko mu je prerezala vrat, s čimer se je želela izogniti temu, da bi se ji upiral, kot je to storila njegova sestrica.