Frančišek odgovarja

VIDEO: Deček, sin ateista, papeža vprašal, če je njegov oče v nebesih. Frančišek ni slepomišil

R.T.
19. 4. 2018, 10.03
Deli članek:

Čustev na srečanjih s papežem običajno ne primanjkuje. Tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Reuters
Emanuela je zanimalo, če je njegov pokojni oče, ki je bil ateist, a je dal svoje štiri otroke krstiti, končal v nebesih ali v peklu.

Papež Frančišek je v nedeljo obiskal rimsko četrt Corvial, kjer je odgovarjal na vprašanja otrok o veri in življenju. Med njimi je bil tudi fant po imenu Emanuele. Ko je prišel na vrsto, ga je premagal jok. Papež ga je povabil bliže, fant pa mu je svoje vprašanje zašepetal na uho. Papež ga je z njegovim dovoljenjem na glas ponovil. Emanuela je zanimalo, če je njegov pokojni oče, ki je bil ateist, a je dal svoje štiri otroke krstiti, končal v nebesih ali v peklu.

Reuters
Ko je deček prišel na vrsto, ga je premagal jok.

"Ko imamo bolečino v srcu, bi morda lahko jokali kot Emanuele. Joče za svojim pokojnim očetom in ima pogum za to, ker je v njegovem srcu ljubezen. Njegov oče je bil ateist, a je dal svoje štiri otroke krstiti, bil je dober človek. Lepo je slišati, da sin za svojega očeta reče, da je bil dober. Če mu je uspelo tako vzgojiti otroke, potem je res bil dober. Bog je ponosen na tvojega očeta. Bog ima očetovsko srce, tvoj oče je bil dober človek – prepričan sem, da je z njim v nebesih," je dejal papež Frančišek in nadaljeval: "Bi lahko Bog zapustil neverujočega očeta, ki je zmogel krstiti svoje otroke? Bog je gotovo bil ponosen na tvojega očeta, ker otroke lažje krsti vernik kot pa ateist. Moli za očeta, govori z očetom. To je moj odgovor."