Harem

Jugoslovanska plemkinja žrtev spolnega kulta

R.T.
19. 4. 2018, 08.32
Posodobljeno: 19. 4. 2018, 09.51
Deli članek:

Kneginja Jelisaveta Karađorđević in njena hči Catherine Oxenberg skušata iz krempljev spolnega kulta rešiti Jelisavetino vnukinjo Indio.

Arhiv Zarje
Princesa Jelisaveta Jugoslovanska, njena hči Catherine Oxenberg in vnukinja India.

26-letna India Oxenberg je pred sedmimi leti prvič obiskala skupino za samopomoč NXVIM pod vodstvom guruja Keitha Raniereja. Materi Catherine se je celotna zadeva že takrat zdela naneavadna, a India je bila zasvojena. Vedno več denarja je plačevala za drage tečaje, dokler se ni nekega dne preprosto preselila v Ranierejev harem v Mehiki.

Po tem je Catherine začela zbirati informacije o skupini, ki so bile vedno bolj bizarne. Šlo bi naj za izključno žensko skupino, ki jo je vodil sedaj 57-letni Raniere, v kateri dekleta niso smela zaužiti več kot 800 kalorij dnevno, opravljati so morala različna spolna dela, vodja kulta pa jih je tudi fotografiral gole in izsiljeval s fotografijami. Prav tako je vsem dekletom, tik pod bikini črto vrezal svoji začetnici in jih zaznamoval za vse življenje.

zimbio
V bolj srečnih časih – India z mamo Catherine in očimom Casperjem Van Dienom.

Konec marca so mehiške oblasti izsledile Raniereja in ga deportirale v Združene države Amerike, kjer v priporu čaka na sodbo. Grozi mu najmanj 15 let zapora.

A India se kljub temu ni vrnila v objem jugoslovanskih plemkinj. Zaposlila se je v veganski restavracija Plantmade v New Yorku, s svojo mamo pa ni želela govoriti.

instagram
India Oxenberg je jugoslovanska plemkinja po mamini strani.

To je ujezilo njeno babico Jelizaveto, sicer hčerko jugoslovanskega kneza Pavla Karađorđevića, ki je bil med leti 1934 in 1941 kraljevi namestnik, dokler ni prestolonasledniik Peter II postal polnoleten. Jelizaveta je zato iz Srbije priletela v New York in se pogovorila s svojo vnukinjo. Kaj sta se pogovarjali ni znano, a nekdanji predstavnik skupine NXVIM Frank Parlato je za medije dejal, da ostaja India zvesta svojemu ječarju Raniereju. “Misli, da počne plemenite stvari. Obljubila je, da bo šla v zapor. Vse da ga zaščiti.”