Najdba trupla

Je moril mesar? Fanni bi lahko identificirali tudi po tatujih

G.G.
18. 4. 2018, 09.25
Posodobljeno: 18. 4. 2018, 09.49
Deli članek:

V primeru najdbe razkosanega trupla v Nežiderskem jezeru (Neusiedler See) je spregovorila mati pogrešane madžarske starlete.

Madžarska policija
Pogrešana Fanni Novozanszki.

»Vse skupaj je grozno. Če samo pomislim, da je bila umorjena moja hči. Po eni strani bi bilo to tudi olajšanje, da bi končno izvedeli, kaj se je zgodilo z mojo hčerjo,« je za Heute.at razmišljala mati pogrešane 24-letne Fanni Novozanszki. Starši pogrešane, za katero je sled izginila 20. novembra lani, so madžarski policiji izročili pramen njenih las, da bodo njeno DNK lahko primerjali z DNK najdenega trupla.

Madžarski policisti sicer držijo v priporu njenega nekdanjega fanta, ki pa zanika očitke. Povedal je, da je Fanni želela oditi na Florido, zato je tudi dvignila toliko denarja s svojega bančnega računa.

Bi jo lahko prepoznali po tatujih?

Prehitro bi bilo sklepati, da so v jezeru dejansko našli truplo mlade madžarske zvezdnice njihove različice Big Brotherja. Policija je zaenkrat potrdila le, da je bila ženska stara od 20 do 40 let. Identifikacija je zahtevna. V vodi so našli najprej trup, nato glavo, dve podlakti brez dlani, spodnji del noge in stegno. Potapljači iščejo še dve dlani, stopalo in eno nogo. Starši pogrešane se bojijo, da je bilo telo njihove ljubljene Fanni razrezano na takšen način, zato ker je imela na nogi in stopalu tatu, po čemer bi jo lahko prepoznali.

V igri je zato tudi »teorija o mesarju«. Glede na prve izsledke obdukcije je bil zgornji del trupa odrezan pod prsnim košem. Roke so bile z ostrim predmetom odrezane pod komolci. Policisti so potrdili, da je bil na delu »strokovnjak«, nekdo, ki obvlada rezanje. Prav zato je v širšem krogu morebitnih osumljencev tudi nek mesar - bivši mož pogrešane ženske, ki je izginila proti koncu lanskega leta.