Tragedija na peščeni plaži

FOTO: 9-letni deček se je zgrudil in umrl; reševalci prispeli šele po 40 minutah

R.T.
6. 4. 2018, 08.25
Posodobljeno: 6. 4. 2018, 09.15
Deli članek:

9-letni Kai je na peščeni plaži v španski pokrajini Alicante brcal žogo, ko je trčil v drugega otroka in se zgrudil.

Profimedia
Tragedija na plaži Cala Bosque.

Velika tragedija se je v torek zgodila na peščeni plaži Cala Bosque pri mestu Orihuela, kjer so si po selitvi iz Združenega kraljestva stalno gnezdece ustvarili Kai njegova mati Nicola Fawcett in njen partner Pete Short.

Kot so pojasnile mestne oblasti, se je 9-letni Kai zgrudil med igro s prijatelji. Kljub velikim naporom reševalcev in zdravstvenega osebja je 24 ur pozneje umrl v bolnišnici v Alicanteju. Izjavili so še, da so lokalni policisti na kraj incidenta prispeli v manj kot desetih minutah, ti naj bi dečka neuspešno oživljali vse do prihoda reševalcev. Kar ni uspelo njim, je po eni uri naporov uspelo prispeli zdravniški ekipi. Dečka so nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Profimedia
Nicola, Pete in Kai.

Lokalni mediji so predstavili nekoliko drugačno zgodbo. Zapisali so, da je moral deček na ustrezno reševalno vozilo, opremljeno tudi z defibrilatorjem, čakati polnih 40 minut, hkrati na plaži naj ne bi bilo usposobljenih reševalcev. Oblasti so jim odgovorile, da je bila reševalna služba na plaži prisotna v času velikonočnih praznikov, ne pa tudi na dan nesreče. Hkrati so v izjavi za javnost staršem in družini malega Kaija, ki je življenje izgubil v trku z drugim otrokom, izrazili globoko sožalje. Dodali so še, da je šlo za veliko tragedijo in da civilna garda natančno dogajanje še vedno preiskuje.

Da bi izrazili sožalje, se je včeraj na kraju tragične nesreče zbralo približno 60 ljudi, vključno s prijatelji dečkovih staršev. Na tla so položili cvetje, a skrušena mati Nicola, ki je v času nesreče delala v restavraciji, ni uspela zbrati moči, da bi dokodku prisostvovala.

Profimedia
Skrušeni prijatelji in znanci.

Profimedia
Kai in njegova mati.

Profimedia
Tragedija na plaži Cala Bosque.

Profimedia
Tragedija na plaži Cala Bosque.

Profimedia
Tragedija na plaži Cala Bosque.