Oprostilna sodba

Sodna zmaga ustanovitelja Viol

S.S./Novice Svet24
24. 3. 2018, 07.15
Deli članek:

Roman Križnjak je bil na ponovljenem sojenju oproščen očitkov, da je sodeloval v napadu na španske navijače.

facebook
Roman Križnjak z zagovornikom Rokom Kovačičem Mlinarjem.

Na okrajnem sodišču v Šmarju pri Jelšah se je te dni zaključilo ponovljeno sojenje Romanu Križnjaku zaradi domnevne vpletenosti v pretep med mariborskimi in španskimi navijači na avtocestnem postajališču Tepanje 21. februarja 2014.

Ustanovitelj Viol je bil oproščen, da je kritičnega dne po tekmi nogometne lige prvakov med Mariborom in Sevillo, ki se je v Ljudskem vrtu končala z remijem, »sodeloval v skupini, ki je storila kaznivo dejanje«.

policija.si
Eden od pretepačev je v avtobus zalučal celo sekiro.

V pretepu slavili Štajerci

Križnjak je bil na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah aprila 2015 obsojen na leto dni zapora zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, celjski višji sodniki pa so decembra istega leta obsodbo zaradi ugotovljenih hudih procesnih kršitev razveljavili ...

Spomnimo: na policiji so naslednje jutro pojasnjevali, da so za dvema avtobusoma španskih navijačev pripeljali štirje avtomobili navijačev domačega kluba, ki so nato napadli goste. Pet ljudi je po incidentu poiskalo zdravstveno pomoč, eden je bil huje poškodovan, v notranjosti bencinske črpalke in na dveh avtobusih, s katerima so potovali Španci, pa je nastalo za okrog pet tisoč evrov gmotne škode.

Verjel je, da bo resnica zmagala

»Na začetku ponovnega sojenja sem za vaš medij dal izjavo, da pričakujem oprostilno sodbo. Verjel sem, da bo resnica zmagala. V pretepu nisem sodeloval, ga načrtoval ali bil v njem kakorkoli udeležen,« je razplet za Svet24 komentiral Križnjak. Sodba sicer še ni pravnomočna, tožilstvo, ki je za obtoženca zahtevalo tri leta zapora, pa je že napovedalo pritožbo.