Tatinski pohod

Filmski vlom, tokrat sredi Gornje Radgone

Gabrijel Toplak/Novice Svet24
23. 3. 2018, 20.30
Deli članek:

Razdejanje so sredi noči opazili zaposleni v varnostni službi, ki opravljajo občasne obhode in oglede objekta. Policisti zadevo še vedno preiskujejo in zbirajo obvestila.

Sobotainfo

V Gornji Radgoni se je pred kratkim zgodil vlom v trgovsko središče, ki smo mu po navadi priča v filmih in močno spominja na tistega, ki se je novembra lani zgodil v mariborskem trgovskem središču. Neznanci so svoj vlomilski pohod začeli z vdorom skozi avtomatska drsna in steklena vrata, da so prišli v frizerski salon, s čimer naj bi izognili nadzornim kameram. Pozneje so prebili še dve steni; najprej, da so stopili na hodnik, ki vodi do sanitarij, pozneje pa še v trgovino.

Sobotainfo
Na hodniku je od polomljenih sten ostalo veliko gradbenega materiala.

POPISALI SO VRATA

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, je podala skopo informacijo, dejala je le, da preiskava še poteka oziroma zbiranje obvestil. Po informacijah, ki smo jih uspeli pridobiti, naj bi neznanci odtujili predvsem tobačne izdelke in za seboj pustili tudi »pomenljiva sporočila.« Na ena od treh vrat v moških sanitarijah so zapisali: »Vratio sam se i j... vam sve po spisku.« Z neprimerno vsebino so bila popisana tudi ostala vrata. To je potrdil tudi tamkajšnji vzdrževalec Štefan, ki je še povedal, da v trgovskem središču nimajo 24-urnega fizičnega varovanja, poškodbe na objektu pa so prvi opazili prav varnostniki, ki občasno opravljajo pregled objekta. »Potem ko so poškodovali avtomatska vrata, polomili nekaj steklenih površin in predelnih sten, so se, kot vse kaže, ustavili v eni od trgovin, kjer so se 'oskrbeli' z izdelki,« je poudaril varnostnik in dodal, da središče že nemoteno obratuje. Mnogi zaposleni, neuradno, so vlom takoj povezali z novembrskim, ko so vlomilci v Mariboru z macolo rušili stene. Tam so odnesli za 50 tisoč evrov telefonov in na objektu povzročili za 20 tisoč evrov škode.

Sobotainfo
Stene so morali prebijati oziroma podirati z večjim predmetom.

Po prvih podatkih naj bi se neznanci, ki so natovorili največ tobačnih izdelkov, s kraja tatvine odpeljali s kombijem. To naj bi pokazala varnostna kamera.