Top flop

S polžjo hitrostjo »slalomiral« po avtocesti

S.S./Novice Svet24
19. 3. 2018, 21.10
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Pijanega Bolgara so iz tovornjaka izvlekli z golimi rokami.

10. Na Uršnih Selih pri Novem mestu so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Pogrešajo dve steklenici alkohola in denar. Škode je za 700 evrov.

9. Izpred trgovine na Kidričevi cesti v Celju je nepridiprav ukradel štiri palete drv.

8. V Radomljah je neznani storilec vlomil v hišo. Lastnik pogreša nakit, ročno uro in potni list.

7. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 10 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. V Mislinji so neznanci vlomili v skladiščni prostor podjetja in ukradli večji cepilnik drv, ki pa jim je med vožnjo s »kraja zločina« padel z vozila. Kmalu po poskusu tatvine ga je našel eden izmed zaposlenih.

5. Na Pokljuki je nekdo iz delavnice ukradel smučarsko opremo.

4. Celjski policisti so v Ojstriški vasi obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša numizmatično zbirko srebrnikov in zlatnik.

3. Na mejnem prehodu Sečovlje so policisti obravnavali 43-letnega državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal še 19-letno državljanko BiH in 196 kilogramov tobaka. Moški se je brez uspeha izgovarjal, da je tobak dekletov. Policisti so mu ga zaplenili, zadevo pa predali v nadaljnjo obravnavo carinikom.

2. V Strahinju je traktorist sam sporočil policistom, da je »posvinjal« cesto z iztrebki in blatom, ter obljubil, da bo vozišče tudi počistil.

1. Dolenjski policisti so obravnavali 47-letnega voznika tovornjaka iz Bolgarije, ki je po avtocesti iz Obrežja proti Novemu mestu vozil 10 kilometrov na uro, vijugal po cesti in onemogočal drugim voznikom, da bi ga lahko varno prehiteli. Tovornjakar se je sicer na znake policije, naj ustavi, požvižgal, tako da so mu morali s službenim vozilom postaviti blokado, iz vozila pa so ga potem izvlekli z golimi rokami. Možakar se je ves čas aktivno upiral in brez uspeha poskušal pobegniti. Zdravnik je na kraju ugotovil, da Bolgar zaradi zdravstvenih težav nikakor ni zmožen voziti in obvladovati tovornjaka. Policisti so mu zaradi kršitev izdali plačilne naloge in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.