Vili Kovačič

Zupančiča je obtožil, da je nastavljenec globoke države

S.K./Novice Svet24
19. 3. 2018, 19.30
Deli članek:

Boštjan M. Zupančič je v stranko pripeljal Roberta Zupana, ki je Viliju Kovačiču ponujal pet milijonov evrov v zameno za večino glasov v svetu stranke.

STA
Kovačič se sprašuje ali ni Zupančiča k izstopu morda nagovoril kar sam Miro Cerar.

Kovačič se na spletni strani stranke Davkoplačevalci se ne damo sprašuje, ali je bil Zupančič kot »udbovec« instaliran v stranko s strani globoke države ali je le utrujeni »intelektualec«, ki ni zmogel tempa, ki sta ga narekovala s podpredsednikom stranke Jožetom Duhovnikom. Kovačič se na podlagi izkušenj nagiba k drugemu, je zapisal na spletni strani.

Najprej je Kovačiča začudila Zupančičeva odločitev, da ne bo kandidiral za poslanca, kar mu je povedal v gostilni Pod vrbo. »Potem je šel domov počivat, mi pa naprej v akcijo,« piše Kovačič.

STA
Zupančič je po zgolj 18 urah kot predsednik novopečene stranke le to zapustil. Pri tem ni navedel nobenega konkretnega razloga, pred mediji pa se je zavil v molk.

»BMZ ni bil aktiven človek gibanja, bil je meditator, s katerim si nismo mogli kaj veliko pomagati, je pa zaradi ugleda v javnosti BMZ predstavljal velik potencial nove stranke za preurejanje globoke države v demokratično republiko, v kateri se bo oblast bala ljudi, in ne ljudje oblasti. Torej v švicarski model referendumske demokracije,« razmišlja Kovačič.

Pri tem Kovačič zanika, da je Zupančič »ponoči izvedel za frapantne informacije o partikularnih interesih«, kar je zapisal v svoji izstopni izjavi. Sklepa, da je bil Zupančič »ustrahovan, morda z razkritjem kakšnih njegovih grehov, kajti to je najbolj učinkovit način, s katerim globoka država – udba – preko medijev drži ljudi v šahu«.

STA
Na tiskovni konferenci sta bila prisotna samo Vili Kovačič in Jože Duhovnik.

Pri kadrovanju bodo previdnejši

Ta epizoda bo Kovačiču v poduk, da je treba biti pri kadrovanju skrajno previden. Dodaja, da so jih poskušali podkupiti. Robert Zupan je na sestanku, na katerem je bil tudi Zupančič, ponujal pet milijonov evrov za večino v svetu stranke. Pri tem je, tako Kovačič, povedal tudi, da je za globoko državo – udbo – mala malica, da kogarkoli izmed nas likvidirajo.

Stranka je zdaj po Kovačičevem mnenju dosegla očiščenje, čaka pa jo še pomlajenje. To namerava Kovačič doseči s pozivom mladim, naj kandidirajo na njihovi listi. Stranka je očitno kadrovsko podhranjena, saj so pred tem napovedovali, da bodo kandidate iskali z javnim razpisom.

Bobo
Vili Kovacic med zbiranjem podpisov za referendum o drugem tiru.