Trenutek nepazljivosti

Tragedija na Plitvicah: Zaradi selfija zgrmela 70 metrov v globino

S.R./STA
19. 3. 2018, 19.03
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 19.15
Deli članek:

V hrvaškem nacionalnem parku se je v soboto pripetila huda tragedija, v kateri je življenje izgubila turistka.

Profimedia
Na Plitvicah se je smrtno ponesrečila turistka iz Južne Koreje.

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 11. ure, ko si je skupina turistov ogledovala svetovno znane hrvaške naravne lepote nacionalnega parka Plitviška jezera. Kot so povedale priče, je 53-letni državljanki Južne Koreje zdrsnilo na nezaščitenem delu steze in je padla z višine 70 metrov v eno izmed plitviških jezer, Gavanovac. Kot poroča hrvaški portal 24sata, se je turistka od skupine oddaljila, da bi posnela selfi.

Zaposleni v plitviškem nacionalnem parku so 53-letnico uspeli rešiti iz jezera, a so bile poškodbe prehude. Umrla je nekaj ur po padcu v karlovški bolnišnici, je izjavila tiskovna predstavnica liško-senjske policije Maje Brozičević. Na policiji so pojasnili, da o dogodku niso prej obvestili medijev, ker ni bilo suma nasilne smrti, temveč je šlo za nesrečo.

Sobotni primer ni osamljen, ko gre za nesreče s smrtnim izidom v nacionalnem parku Plitviška jezera. Uprava parka izpostavlja, da so bile vse tragedije posledica neodgovornosti posameznikov in nespoštovanja pravil. V zadnjih letih se je poškodovalo več turistov, ko so snemali selfije v delih parka, kjer je dostop prepovedan.