Drama v Luciji

Pljuval in grizel policiste, enemu poškodoval koleno, sebi pa nos

S.R.
2. 3. 2018, 11.57
Posodobljeno: 2. 3. 2018, 13.17
Deli članek:

Koprskim policistom je včeraj sive lase povzročal 36-letni Ljubljančan. Pljuval je in grizel ter naskočil celo klopco.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Policisti so se včeraj ob 18. uri podali v Lucijo, kjer je v eni od stavbi moški napadel domačina, ga žalil in mu grozil, sporočajo iz PU Koper.

Nasilnež, šlo je za 36-letnega Ljubljančana, je žalil in pozival k pretepu tudi druge mimoidoče. Policisti so ga sprva pozvali, naj z divjanjem preneha, vendar jih ni upošteval, zato so bili primorani v uporabo prisilnih sredstev, na kar se je odzval z nenavadnim manevrom. Pričel se je upirati in se s trebuhom navzdol oprijel klopce. Močna pijanost in aktivno upiranje sta botrovala k temu, da je padel na tla in si pri tem poškodoval nos, sporočajo policisti, ki so padec sicer poskušali preprečiti, a silovitemu uporu in teži preprosto niso bili kos. Še več, ko se je naslonil na levo nogo policista, mu je poškodoval koleno. 

Ljubljančan je v nadaljevanju še bolj osupnil. Ko jim je končno uspelo uporabiti prisilna sredstva, najprej tako imenovani "ključ na komolcu," nato pa klasične lisice, mu je uspelo enega policista pljuniti v roko, drugega pa ugrizniti skozi službena oblačila. Možje v modrem so ga na koncu le obvladali, a so morali zaradi njegove samopoškodbe nosu na postajo poklicati zdravnika. Ta je ocenil, da nasilnežu nič ne manjka in da je sposoben za pridržanje, medtem ko sta se morala v bolnišnici v Izoli zglasiti dva poškodovana policista.

Globo so mu zaradi kršenja javnega reda in miru že "podarili," zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja pa ga čaka še kazenska ovadba.