Smrtno nevarno

Zasačen specialni povratnik alko vožnje

G.G.
2. 3. 2018, 10.59
Posodobljeno: 2. 3. 2018, 11.00
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj "ujeli" voznika, ki je že izgubil vozniško dovoljenje zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Policisti so ga ustavili in mu ponudili alkotest. Možak se je “izkazal”. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,3 mg/l ali po starem 2,6 promila. V takšnem stanju je seveda nedovoljeno in nemogoče voziti varno.

K višji globi bo prispevalo še dejstvo, da avto ni bil registriran, na vozilu pa so bile nameščene druge registrske tablice.

Na PU Kranj ponavljajo že večkrat izrečeno opozorilo, naj “vozniki vedno vozijo samo trezni, saj alkohol pri vsaki stopnji vpliva na voznika in njegovo sposobnost za vožnjo, pri več popitega alkohola pa so dejanja voznikov lahko smrtno nevarna. Posledica take udeležbe v prometu so zelo nevarni manevri in sistematično kršenje prometnih pravil, ki se običajno kažejo kot prehitra vožnja, neustrezna varnostna razdalja, nenadno menjavanje prometnih pasov, vijuganje po cesti, spregled pešcev in znakov ali pa kot vožnja po nasprotni polovici, v rdečo luč, v napačno smer itd. Zato vozite le trezni!”