Nepristranski

Tožilki ni uspela izločitev sodnika v sojenju morilcu Gašperja Tiča

R.T.
27. 2. 2018, 13.14
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 13.16
Deli članek:

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča je ocenil, da ni razlogov za izločitev sodnika Cirila Keršmanca, poroča Reporter.

U.C./Svet24.si
Uboj se je zgodil v nedeljo, 18. junija 2017 zgodaj zjutraj.

Vklop
Gašper Tič

Tožilka Tamara Gregorčič je na zadnji obravnavi izpostavila domnevo, da se je sodnik Ciril Keršmanc postavil na stališče, da je pokojni igralec Gašper Tič spolno zlorabil obtoženega Stefana Cakića

Kje se je zapletlo? Tožilka je predlagala, naj sodišče zasliši še kakšnega od Tičevih bližnjih, intimnih prijateljev, ki bi lahko povedali, kakšen odnos je imel do njih. Sodnica Keršmanca je zato zanimalo, zakaj ni takšnega predloga podala že v obtožnici. Gregorčičeva je odvrnila, da ni vedela, da se bo Cakić zagovarjal v smeri, da ga je Tič spolno zlorabil. Sodnika je nato zanimalo, kaj želi doseči s takšnimi zaslišanji oziroma ali morda skuša izvedeli, ali je Tič zlorabil še koga. Takoj zatem je tožilka predlagala sodnikovo izločitev, saj je ocenila, da se je s tem vnaprej postavil na stališče, da je pri Cakiću prišlo do spolne zlorabe.

Sodnik je očitke Gregorčičeve ostro zavrnil in pojasnil, da je skušal samo izvedeti, zakaj tožilka predlaga zaslišanje dodatnih prič. Zdaj je predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik odločil, da ne obstajajo okoliščine, ki bi vzbujale dvom v nepristranskost sodnika. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnjo sredo.