Sojenje

Cakić tudi o kokainu, zaradi katerega je pristal v Polju

S.S./Novice Svet24
30. 1. 2018, 18.28
Posodobljeno: 30. 1. 2018, 18.59
Deli članek:

Po tragičnem poletnem dogajanju, v katerem je življenje izgubil Gašper Tič, je besedo dobil obtoženi Stefan Cakić.

Nenad Glücks/Reporter
Stefan Cakić z odvetnikom Gorazdom Fišerjem.

Potem ko je ljubljanski okrožni sodnik Ciril Keršmanc odločil, da bo sojenje Stefanu Cakiću za uboj igralca Gašperja Tiča potekalo javno, je obtoženi prebral svoj zagovor iz preiskave, v katerem je namignil, da ga je igralec spolno zlorabil, na dodatna vprašanja pa zaradi slabega počutja ni bil pripravljen odgovarjati.

Cakiću na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo za uboj Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.  Po navedbah iz obtožnice je Cakić 18. junija lani v jutranjih urah z nožem rezila dolžine 33 centimetrov Tiča v stanovanju na Trubarjevi v Ljubljani večkrat zabodel v vitalne dele telesa, usoden pa je bil zamah, s katerim mu je prebodel levo pljučno krilo in vranico, zaradi česar je izkrvavel na kraju. Za uboj mu grozi od pet do petnajst let zapora, storilca pa se sme v posebnih okoliščinah kaznovati tudi mileje; ena od teh je bistveno zmanjšana prištevnost.

Cakić je pojasnil, da se dogajanja spominja zgolj po fragmentih, ki se mu v glavi prikazujejo kot posamezne »slike«. Dogodek dojema kot »žive sanje«. Šele ko je pod tušem stal z nožen v roki, je prvič pomislil, »da bi lahko to bila realnost«.

Obtoženi je usodnega junijskega dne z družbo pričel popivati v Cutty Sark Pubu v Knafljevem prehodu. V žepu je imel 50 evrov, ki mu jih je dal dedek, 40 jih je zapravil za pol grama kokaina, ostalo je šlo za pivo. Kako so nato pristali v Box Baru ob železniški, se zaradi »zadetosti« ne spomni, je pa v lokal na neki točki vstopil Tič z dvema prijateljema.

Z igralcem sta se namreč spoznala že okoli novega leta, ko sta skupaj v pivskem smislu preživela »eno veselo noč«. Takrat mu je Tič spremenil nekatere poglede na svet, med njimi na istospolno usmerjenost, ki jo je prej kot heteroseksualec nekoliko preziral. Potem se dogajanja spominja po fragmentih oziroma »slikah«

Več o dogajanju na sodišču si preberite v sredini izdaji časnika Novice Svet24.