Top flop tedna

Dopoldne je brusil jezik, popoldne so zapele pesti

S.S./Novice Svet24
29. 1. 2018, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

R.K.

10. Neznani storilec je na parkirišču podjetja v Zrečah z dveh parkiranih avtomobilov ukradel vse pnevmatike s platišči.

9. Ljubljanski policisti so kazensko ovadili Slovaka, stara 25 in 28 let, ki sta na avtobusnem postajališču na Celovški cesti oškodovancu ukradla denarnico, medtem ko sta ga zavajala s »prodajo« ročnih ur in parfumov. Po »nategu« sta se s kraja zločina odpeljala, a so ju policisti kmalu prijeli ...

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. Na mejnem prehodu Gruškovje so pri izstopu iz države policisti na danskem avtobusu prijeli 38-letnega Srba, ki je bil zaradi goljufije v domovini iskan z Interpolovo tiralico. Preiskovalna sodnica ga je po zaslišanju poslala v pripor. Poleg tega so policisti ugotovili, da je moški v zadnjem obdobju 140 dni bival na schengenskem območju, zaradi česar ga je doletela še globa v višini 250 evrov.

6. Ljubljanski policisti so na Jurčkovi cesti obravnavali dva Francoza, ki sta v kombiju prevažala 27 psov pasem angleški seter in pointer. Moška sta bila namenjena v Srbijo, z namenom udeležbe na treningu za tekmovanje lovskih psov. Psi so začasno zasegli in veterinarsko pregledali.

5. V Divači je nekdo vlomil v barako in ukradel 150 kilogramov suhomesnatih dobrot.

4. Postojnski policisti so prejeli prijavo, da v enem od lokalov mladoletnikom strežejo alkohol. Ob prihodu na kraj so policisti najprej ugotovili, da je prijaviteljica kričala in zmerjala goste v lokalu, zaradi česar so jo oglobili po zakonu o javnem redu in miru. Nato pa še, da v lokalu dejansko mladoletnikom strežejo alkohol, zaradi česar so uvedli hitri postopek zoper najemnico lokala.

3. V Mariboru je neznani storilec s petih tovornih dizelskih lokomotiv, ki so v podjetju na remontu, ukradel 120 metrov električnih vodnikov oziroma 500 kilogramov očiščenega bakra. Škode je za 30 tisoč evrov.

2. V vinorodnem okolišu Mačkovec pri Dvoru so lopovi vlomili v sedem zidanic. Lastniki pogrešajo približno 500 litrov žlahtne kapljice in škropilnico.

1. Kranjski policisti so dvakrat v enem dnevu oglobili istega kršitelja. Dopoldne so obravnavali prijavo, da možakar spodbuja ljudi k pretepu, popoldne pa zaradi razreševanja nekega spora s pestmi