Nove podrobnosti

FOTO: Sta Renato in Mirjana v smrt zapeljala z ugasnjenimi lučmi?

S.R.
5. 12. 2017, 13.34
Posodobljeno: 5. 12. 2017, 14.56
Deli članek:

Na dan prihaja vse več podrobnosti o grozljivi prometni nesreči slovenskih vozil, ki se je v soboto zvečer pripetila na Gradiščanskem.

Martin Hafner/Facebook
Na kraju nesreče je posredovalo 90 gasilcev.

Silovito čelno trčenje avtomobila in avtobusa, ki se je zgodilo le streljaj čez severno mejo in vzelo dve mladi življenji, še vedno buri duhove. Na dan so pricurljale nove podrobnosti, ki pa zgolj porajajo nova vprašanja.

Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, je več potnikov avtobusa zatrdilo, da je avtomobil, v katerem sta sedela 31-letni Renato F. in 29-letna Mirjana M., v njih z veliko hitrostjo pridrvel v popolni temi. Zanju je bilo trčenje usodno, medtem ko sta jo od 23 poškodovanih potnikov avtobusa najhuje skupila 48-letni šofer Jože in 65-letna turistična vodička Anica. Očividci nesreče so poročali o dramatičnih prizorih, ko naj bi se zbegani in prestrašeni potniki na prostost prebijali kar skozi razbita stekla avtobusa ter pri tem mnogi utrpeli globoke ureznine.

Glede na navedbe enega od potnikov, ki so jih pozneje potrdili tudi drugi, tragično umrla na avtomobilu naj ne bi imela prižganih luči. Policija sicer še vedno čaka na obdukcijsko poročilo.