Zavestno in z direktnim naklepom

Laubiču dolga zaporna kazen za grozovit in zahrbten umor Yolande

S.R./STA
4. 12. 2017, 15.30
Posodobljeno: 4. 12. 2017, 15.36
Deli članek:

Sodnica je danes Zvoneta Laubiča spoznala za krivega umora svoje nekdanje partnerke Yolande Rodriguez.

STA
Sodnica mu je prisodila 26 let zaporne kazni.

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Marjana Topolovec Dolinšek je danes Zvoneta Laubiča spoznala za krivega umora na grozovit način 33-letne Yolande Rodriguez, ki ga je na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju zagrešil aprila lani.

Kot je povedala po izreku kazni, je Laubič, ki je v priporu od 1. aprila lani, 33-letnico ubil na grozovit in zahrbten način. Pred smrtjo je utrpela hudo telesno in psihično trpljenje, saj jo je z osemcentimetrskim nožem zabodel kar 24-krat.

Dejala je še, da Laubič v trenutku umora ni bil neprišteven ali duševno moten, njegov stik z realnostjo pa ni bil okrnjen. "Svojo partnerko ste umorili zavestno, z direktnim naklepom," je še dejala sodnica in dodala, da je za omenjeno kaznivo dejanje zagrožena kazen od 15 do 30 let zapora.

Okrožna državna tožilka Marjeta Kreča je za Laubiča sicer zahtevala 28 let zapora, medtem ko je Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven v zaključni besedi predlagal prekvalifikacijo tožbe iz umora v uboj v afektu, česar pa sodišče ni sprejelo. Sodba še ni pravnomočna.

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič je potem stopil do svojega avtomobila, iz njega vzel preklopni nož in po ugotovitvah sodišča torej žrtev večkrat zabodel.

Sodba še ni pravnomočna.