Umor

V Celju jo je 24-krat zabodel z nožem, umrla v hudih bolečinah

J.P./STA
22. 9. 2017, 11.08
Posodobljeno: 22. 9. 2017, 11.11
Deli članek:

Na sojenju Zvonetu Laubiču, ki je obtožen umora iz nizkotnih razlogov svoje nekdanje 33-letne partnerke na avtobusni postaji ob trgovskem središču v Celju aprila lani, je danes pričala specialistka sodne medicine Simona Šramek-Zatler. Dejala je, da je Laubič svojo partnerko 24-krat zabodel z nožem, povzročil ji je tudi pet večjih ureznin.

STA
Zvone Laubič

Po opravljeni obdukciji je Šramek-Zatlerjeva ugotovila, da je oškodovanka umrla zaradi krvavitve iz vbodne rane na levi strani vratu, saj ji je Luabič z nožem poškodoval vratno arterijo. Dejala je tudi, da je oškodovanka umrla v hudih bolečinah zaradi številnih vbodnih ran, smrt pa je nastopila v nekaj minutah. Po njeni oceni glede na številne vbodne razne oškodovanka ni imela možnosti za preživetje.

Sašo Avramovič
Do tragedije je prišlo na avtobusni postaji pred Citycentrom v Celju.

Nervozna in nepotrpežljiva oseba

Do tragičnega dogodka je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič naj bi stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim naj bi žrtev večkrat zabodel.

Klinični psiholog Bojan Zalar je Laubiča označil za nervozno in nepotrpežljivo osebo. Kot je dejal, je pri Laubiču ugotovil tudi jezo, zmedenost. "Občasno se počuti neuporabnega in nemočnega, ko je treba sprejemati pomembne odločitve. Z neznanci težko navezuje stike, je pa tudi čustveno neuravnovešen in je občutljiv na socialno dogajanje," meni Zalar.

Po njegovem mnenju je bil umor posledica več dejavnikov, motivacija za umor pa je bila zavrnjenost s strani partnerke. Dodal je še, da so Luabiču zadeve ušle izpod nadzora in da do umora sploh ne bi smelo priti.

Sojenje se bo nadaljevalo predvidoma 10. oktobra z zaslišanjem izvedenca za telekomunikacije.