ČRNI SCENARIJ

Zvone jo je imel rad, a jo je vseeno ubil

ss
12. 4. 2017, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Zvonetu Laubiču, obtoženemu umora svoje nekdanje partnerice.

Sta
Laubič je v svojem zagovoru povedal, da ni morilec in da je imel svojo partnerko Yolando Rodriguez rad

Zločin se je zgodil na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila lani. Sojenje se je v sredo nadaljevalo z zasliševanjem prič.

Štiri priče so bile v času umora v bližnjem gostinskem lokalu in so slišale krike žrtve. Zato so prišle do ograje in od tam spremljale dogajanje. Voznik celjskega podjetja Vodovod - kanalizacija Celje je povedal, da se je ustavil ob kraju zločina, ker je mislil, da se je pripetila prometna nesreča. Vsi pa so potrdili, da je Laubič napadel nekdanjo partnerico.

Mislila sta, da se je zgodila nesreča

Na kraju umora sta se ustavila tudi dva celjska reševalca, ki sta bila na nenujni vožnji v Vojnik. Dejala sta, da sta najprej mislila, da je bila nekdanja Laubičeva partnerica pretepena, skušala sta ji pomagati, vendar je bilo že prepozno. Po njunih besedah je bila žrtev v zelo slabem stanju, saj je imela vbodne rane od vratu navzdol, skušala sta ji ustaviti krvavitev iz vratu, vendar neuspešno. Med nudenjem pomoči sta poklicala intervencijsko enoto, ki je kmalu skupaj z zdravnikom prišla na kraj dogodka. Na obravnavo so bili kot priče vabljeni tudi sorodniki žrtve, a se obravnave niso udeležili.

Facebook
Yolando je njen krvnik približno dvajsetkrat zabodel v različne predele telesa.

Nadaljevanje konec aprila

Sojenje se bo nadaljevalo 21. aprila z zaslišanjem Gregorja Lipiča, partnerja umorjene. Laubič pa je v svojem zagovoru že povedal, da ni morilec in da je imel svojo partnerico rad. Do tragedije je sicer prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra pa sta se začela prepirati, Laubič je po navedbah tožilstva stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim je žrtev večkrat zabodel. Po dogodku se je odpeljal proti Slovenski Bistrici, vmes pa poklical policijo in se ji predal.