Pici posreduje

Kaj se je zgodilo s psičko, ki jo je v Mostah maltretiral 28-letnik

S.A.
29. 11. 2017, 19.40
Deli članek:

Nedopustno. Kruto. Grozljivo. In žalostno. S temi besedami lahko opišemo dejanje 28-letnika, ki je predvčerajšnjim v Ljubljani brcal in tepel psičko.

Facebook
Izsek iz dogajanja v ljubljanskih Mostah.

Arhiv Svet24
Aleksandar Repić, alias Pici (gre za člana dua Pici in Pero), je stopil živali v bran.

Predvčerajšnjim popoldne so se v ljubljanskih Mostah dogajale stvari, ki se ne bi smele nikoli. 28-letnik je očitno pod močnim vplivom alkohola (ali še česa drugega) maltretiral psičko, mlajšo od enega leta. Priče so povedale, da jo je brcal ter tepel s povodcem (na družbenem omrežju facebook se je včeraj tudi pojavil posnetek tega dejanja).

VIDEO: Mučil je psičko, napadel reševalce, nato pa jih je dobil po nosu

O dejanju ga je obvestil brat

Hodil je zmedeno sem ter tja, med drugim je bil v trgovini, na koncu pa je bil udeležen tudi v incident na križišču Toplarniške in Kajuhove ulice. Ko so se na Toplarniško ulico pripeljali reševalci, se je 28-letnik začel razburjati in razbijati po reševalnem vozilu. Fizično je napadel tudi enega od reševalcev. Zaradi tega ravnanja je na kraj dogodka kmalu prišla policija, prišel pa je tudi javnosti dobro znan ljubljanski šaljivec Aleksandar Repić, alias Pici (gre za člana dua Pici in Pero).

»O krutem dejanju tega fanta me je obvestil moj brat, ki je vse skupaj opazoval z balkona. Jaz sem bil v tistem trenutku na drugem koncu Ljubljane, a na takšne stvari sem občutljiv, zato sem se odločil, da se odpravim proti Mostam in poiščem tega tipa,« nam je pojasnil Repić. Ko je na križišču Toplarniške ulice in Zaloške ceste našel "tega tipa", je izstopil iz avta ter se podal proti njemu. »Psa sem mu hotel odvzeti, ampak ni šlo. Vprašal sem ga: 'Zakaj tepeš psa?' Nekaj je začel momljati, potem pa me je on prvi odrinil. Nato je dobil dvakrat ali trikrat po nosu,« je dogajanje opisal Pici. Posnetek obračuna med moškima je prav tako včeraj zaokrožil po facebooku.

Odvzeli so mu prostost

Izvedeli smo, da so policisti 28-letniku odvzeli prostost in ga pridržali na policijski postaji. »V  zvezi  z dogodkom policisti obravnavajo kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, zakona o zaščiti živali, zakona o osebni izkaznici in zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter sum dveh kaznivih dejanj,« je včeraj sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. 

Psičko odpeljali v zavetišče

Za psičko so poskrbeli v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana na Gmajnicah. Marko Oman, vodja zavetišča, nam je povedal, »da je psička mešanka, stara okrog pol leta«. Ko so jo pripeljali v zavetišče, je bila tudi klinično pregledana, k sreči pa ni bilo ugotovljenih večjih posebnosti oziroma poškodb. Psička je imela le drisko, ki so jo nato odpravili. Včeraj je zavetišče kontaktirala lastnica psičke in prišla ponjo.