Incident v Ljubljani

VIDEO: Mučil je psičko, napadel reševalce, nato pa jih je dobil po nosu

S.A./G.G.
28. 11. 2017, 14.55
Posodobljeno: 29. 11. 2017, 07.42
Deli članek:

Policija je pojasnila, kaj se je včeraj popoldne dogajalo v ljubljanskih Mostah.

Facebook
Posnetki, ki so preplavili družbena omrežja so pritegnili veliko zanimanje javnosti.

Na facebooku se je danes pojavil posnetek, na katerem je videti, da je prišlo do prerivanja na križišču Toplarniške in Kajuhove ulice v Ljubljani. Na kraju incidenta so bili tudi reševalci in policisti.

Davil je psičko

V zvezi z dogodkom policisti obravnavajo kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru, Zakona o zaščiti živali, Zakona o osebni izkaznici in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter sum dveh kaznivih dejanj.

S policijske uprave Ljubljana so nam pojasnili, da je pijani 28-letni moški (ta, ki je imel na povodcu psa) napadel reševalca in poškodoval reševalno vozilo. Ker se moški ni pomiril, so poklicali na pomoč policiste. Možak se je tudi ob prihodu policistov razburjal, vpil na svojo psičko in jo tudi “davil”. Takrat pa se je “v postopek” vmešal “drug občan”, poimenujemo ga angažirani občan. Med mučiteljem in angažiranim občanom je prišlo do prerivanja in fizičnega obračuna. Posredovali so policisti in 28-letniku odvzeli prostost. Za psičko so poskrbeli pristojni v zavetišču za živali.

Vzgojna po nosu

Medtem pa smo se pogovorili tudi s t.i. angažiranim občanom. To je znani ljubljanski šaljivec Aleksander Repić, alias Pici (član dua Pici in Pero), ki pa ob mučenju živali ne pozna šale. "Psa sem mu hotel odvzeti, ampak ni šlo. Vprašal sem ga: »Zakaj tepeš psa?« Nekaj je začel momljati, potem pa me je on prvi odrinil. Nato pa je dobil dvakrat ali trikrat po nosu," je dogajanje opisal Pici.

Več pa si preberite v današnji številki časopisa Novice Svet24.