Huda nesreča

Ker ni bil privezan, ga je zmečkal lasten avtomobil

B.K./STA
4. 11. 2017, 08.13
Posodobljeno: 4. 11. 2017, 09.43
Deli članek:

Zjutraj, malo pred eno, se je v Zgornjem Logu v občini Litija zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Voznik je vozil iz smeri Litije proti Dolskem, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, nato pa bočno zdrsel preko celotnega vozišča in z desno stranjo vozila trčil v dvignjen betonski robnik, varnostno ograjo ter drog javne razsvetljave ob levem robu vozišča. Pri  trčenju  je  z vozilom prebil varnostno ograjo ter prelomil in odtrgal drog, vozilo pa je nato odbilo naprej po travnatem nasipu. Med trčenjem je voznik padel iz vozila ter utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo voznik ni bil pripet z varnostnim pasom.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 89 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 79 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.