Srhljivka v Murski Soboti

Spolno zlorabil deklico, zdaj v razmerju z mladoletnico

sa
24. 10. 2017, 20.15
Posodobljeno: 24. 10. 2017, 20.48
Deli članek:

Triindvajsetletnik je na predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Murski Soboti priznal, da je spolno zlorabil deklico, takrat mlajšo od deset let.

Jure Zauneker/Vestnik
Do odhoda za rešetke ostaja v priporu.

Pred časom smo poročali, da je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti odredil pripor za 23-letnika, ki je bil (takrat, meseca julija) osumljen storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Dejanje sega v december 2014, ko naj bi spolno zlorabil dekle, takrat mlajše od deset let. Vse skupaj pa naj bi posnel s kamero in objavil na družbenem omrežju Facebook, v zaprti skupini uporabnikov.

Navedbam je pritrdil

Pred dnevi je bil na sporedu predobravnavni narok, potekal je za zaprtimi vrati. V zameno za priznanje krivde je tožilstvo predlagalo 47 mesecev zapora; obtoženi, ki so ga na sodišče pripeljali iz pripora, v katerem je od 20. julija, je navedbam iz obtožnice pritrdil in tako priznal krivdo. Obsojen je bil torej na slaba štiri leta zaporne kazni.

V zvezi s 14-letnico …

Portal sobotainfo.com je sicer včeraj tudi poročal, da je obsojeni 23-letnik trenutno v razmerju z dekletom, ki šteje 15 let. In kot je razvidno iz objav na družbenem omrežju, omenjeno dekle, rojeno leta 2002, s 23-letnikom prijateljuje že od 3. avgusta lani, torej je bila ob začetku razmerja stara le 14 let. V kazenskem zakoniku (173. člen, prvi odstavek) je sicer zapisano, da se, »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, kaznuje z zaporom od treh do osmih let«.

Še ena ovadba

V 5. odstavku istega člena je sicer zapisano, da omenjeno dejanje ni protipravno, če je bilo storjeno z osebo primerljive starosti in če ustreza stopnji njene duševne in telesne zrelosti, a v tem primeru 23-letnika in mladoletnico loči kar nekaj let. Policija je za omenjeni portal potrdila domneve oziroma to, da je bila tudi v tem primeru zoper 23-letnika podana kazenska ovadba. Povedano z drugimi besedami – 23-letnik bi v prihodnosti utegnil odgovarjati za še en primer spolnega napada na mladoletno osebo, mlajšo od 15 let.