Tatiči na ulicah

Mariborčanki ukradla vstopnice za Ligo prvakov in porezala njenega očima

S.R.
8. 9. 2017, 11.14
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 16.12
Deli članek:

Včeraj se je v Mariboru neznanec kruto znesel nad 36-letno žensko in njenim očimom. Ukradel ji je vstopnice za ogled tekem Lige prvakov, očima pa med begom tudi porezal. Kradljivca in njegovega pajdaša so že prijeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti opozarjajo, da taka ulična preprodaja vstopnic ni samo prepovedana, ampak je tudi zelo nevarna. "Izognite se temu, zaradi svoje varnosti!" sporočajo.

36-letni Mariborčanki bo včerajšnji dan zagotovo ostal v spominu. Na družabnem omrežju je v prodajo ponudila štiri vstopnice za ogled tekem Lige prvakov v Ljudskem vrtu, in sicer dve za dvoboj med Mariborom in Sevillo ter dve za tekmo med Mariborom in Liverpoolom. Po dogovoru se je včeraj ob približno 18.30 uri z neznancem sestala na parkirišču na ulici Borcev za severno mejo, kamor jo je spremljal tudi 63-letni očim. Sam ni bil niti kupec, saj je tudi njega spremljala še ena neznana oseba.

Ko sta si "kupca" ogledovala vstopnice, sta se nenadoma obrnila in z njimi v rokah zbežala, česar pa ni prenesel oškodovankin očim. Nemudoma se je pognal v lov in tatiča, ki je v rokah držal plen, dohitel na ulici Heroja Mašere in Spasiča. Ta se je tam začel upirati in očima z neznanim predmetom porezal po nadlahti. Po napadu je znova zbežal, z njim pa so "zbežale" tudi vstopnice.

Očim je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, oškodovanka pa je "lažja" za okoli 100 evrov.

Policisti so osumljencema, 20-letniku iz Dogoš in 18-letniku iz Sovjaka, zasegli vsakemu po dve vstopnici in ju bodo kazensko ovadili mariborskemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Ni bil prvi primer

Na podoben način je brez vstopnice za ogled nogometne tekme med Mariborom in Liverpoolom ostal tudi 43-letni Mariborčan. V ponedeljek se je malo pred 18. uro z namenom prodaje vstopnice z neznancem sestal na Gregorčičevi ulici. Dogovorila sta se za ceno 35 evrov, vendar se je tudi tam izkazalo, da gre za tatiča, ki je s plenom pobegnil neznano kam.