Tragedija na tirih

14-letnik pod vlak, ker ni slišal zvočnega signala

S.R.
8. 9. 2017, 08.53
Posodobljeno: 8. 9. 2017, 08.59
Deli članek:

Le streljaj čez mejo v hrvaškem mestu Jaska je v sredo vlak povozil 14-letnega mladeniča.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Komaj je začel obiskovati srednjo šolo. Bil je športnik. Igral je košarko. Bil je dober fant, niti mravlje ne bi pohodil, je za hrvaški portal 24sata oče v solzah opisal svojega 14-letnega sina. Deček je v sredo umrl na tirih v bližini železniške postaje v mestu Jaska.

Fant je živel le sto metrov od železniške postaje. V sredo je malo pred 16. uro izstopil iz vlaka, s katerim se je pripeljal iz Karlovca, kjer je obiskoval šolo. Kot že velikokrat prej je prečkal progo na poti do svojega doma, vendar tokrat usodno. Strojevodja vlaka, ki je pripeljal iz Zagreba, ga je v oddaljenosti 200 metrov sicer opazil, ga z zvočnimi signali opozarjal, naj stopi s proge, in začel močno zavirati, vendar je bilo vse zaman. Vlak, ki je sicer vozil v skladu s predpisi, je bil prehiter, saj se na tej postaji običajno ne ustavlja.

Neuradno naj bi nesrečni deček v usodnem trenutku v ušesih imel slušalke, poroča 24sata. Vse signale je zato preslišal. Dečku ni bilo pomoči, saj je bil udarec pri tej hitrosti premočan. Močan udarec pa je doživela tudi njegova družina, ki se preprosto ne more sprijazniti z izgubo. Medtem ko so policisti potrebovali kar nekaj časa, da ugotovijo dečkovo identiteto, pri sebi namreč ni imel nobenih dokumentov, so starši za nesrečo izvedeli šele od deklice iz soseščine, ki je nesrečo videla z lastnimi očmi. Zaradi šoka naj bi na urgenci pristala tudi njegova 10-letna sestrica, še poroča portal.