350 evrov škode

Kdo je oskrunil grob na Tolminskem?

sa
1. 9. 2017, 12.01
Deli članek:

Za zdaj neznani storilec je v zadnjih dneh pristopil do enega od grobov in ga oskrunil. Poškodoval oziroma odlomil je kovinski stiliziran križ. S svojim nespametnim dejanjem je povzročil veliko škode.

Thinkstock
Fotografija je simbolična

Policiste so pred dnevi obvestili o tatvini nagrobnega križa na pokopališču v Volčah, največji vasi na desnem bregu reke Soče v tolminski občini. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja so tolminski policisti ugotovili, da je neznani storilec v zadnjih dneh pristopil do enega od grobov in poškodoval oziroma odlomil kovinski stiliziran križ, ki je bil v spodnjem delu zabetoniran na grobno polje.

Storilec je kasneje z omenjenim odvzetim predmetom (križem) odšel neznano kam. »S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancem povzročil za približno 350 evrov materialne škode,« je sporočil Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi pri novogoriški policijski upravi. Policija je o primeru obvestila tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. Tolminski policisti primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja tatvine in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo.