Brez zavor

VIDEO: Policist napadel medicinsko sestro, ker je varovala pacienta

R.T.
1. 9. 2017, 11.21
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 12.09
Deli članek:

Medicinska sestra policistu ni dovolila, da nezavestnemu in hudo poškodovanemu pacientu vzame kri brez naloga. Zato jo je napadel, uklenil in zvlekel v avtomobil.

Youtube
Sestra Alex Wubbels.

Videoposnetki iz varnostnih kamer Univerzitetne bolnišnice v Salt Lake Cityju v ameriški zvezni državi Utah in iz telesne kamere policista, prikazujejo, kako je policist Jeff Payne v navalu besa napadel medicinsko sestro Alex Wubbels, ker mu ta ni dovolila, da nezavestnemu in hudo opečenemu pacientu vzame kri.

Wubbels policistu razloži, da je jemanje krvi nezavestnim pacientom v neskladju z zakonom in pravili bolnišnice, razen če je pacient pred tem podal soglasje ali, če ima policist sodni nalog. Policist v posnetku potrdi, da nobeden izmed pogojev ni izpolnjen, a vztraja, da ima avtoriteto, da dobi vzorec krvi.

Ker se medicinska sestra, ki je na posnetku vidno prestrašena in ji gre na jok, ne vda, ji Payne zagrozi, da jo bo aretiral, nato pa namigne celo na smrt, saj reče: “Od tukaj bom šel ali s krvjo v epruveti ali pa s truplom v vreči.”

Sestra Wubbels kasneje pokliče svojega nadrejenega, ki po telefonu policistu sporoči, da dela napako in da naj ne grozi sestri. Payne nato v navalu besa Wubbelsovo prime za roke, jo uklešči v lisice in zvleče izven bolničnice ter v policijski avtomobil. Prestrašena sestra medtem joče in kriči: “Na pomoč! Na pomoč! Naj mi nekdo pomaga! Nehaj! Nehaj! Nič nisem storila narobe!”

Policisti iz oddelka za javno varnost, ki so v bolnišnici nameščeni, da varujejo osebje, vso dramo le mirno opazujejo.

Po nasilnem dogodku policist Payne reče še, da bo od sedaj naprej v to bolnišnico vozil samo problematične paciente, ostale pa bo vozil drugam.

Zgodba, kljub visoki medijski pokritosti, zaenkrat izgleda, kot da epiloga ne bo dobila. Policijski načelnik Brandon Shearer je namreč dejal, da so pričeli z notranjo preiskavo, a te po navadi ne prinesejo večjih kazni nasilnim policistom. Payne je trenutno suspendiran iz programa za pridobivanje vzorcev krvi, ostalo delo pa opravlja še naprej. Alex Wubbels pa zaenkrat še ni vložila civilne tožbe.