MD Medicina

Cerar razkril, kje ima osebnega zdravnika in se izločil iz glasovanja

G.G./STA
1. 9. 2017, 11.12
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 11.16
Deli članek:

Če bo vlada odločala o soglasju za dodelitev ortopedskih operacij zasebni ustanovi MD Medicina, se bo premier Miro Cerar izločil iz glasovanja. V centru MD Medicina ima namreč osebnega zdravnika.

STA
Cerar se je izločil iz morebitnega glasovanja, Kolar Celarčeva pa je poudarila, da ima MD Medicina podeljeno koncesijo za celotno področje ortopedije z odločbo iz novembra 2006.

Koalicija je razpravljala o predlogu širitve splošnega dogovora, v katerega bi vnesli prerazporeditev sredstev za skrajševanje čakalnih vrst koncesionarju MD Medicina. Cerar je ob tem razkril, da ima v okviru centra MD Medicina osebnega zdravnika. Kot so v kabinetu predsednika vlade pojasnili za Dnevnik, je Cerar ta podatek razkril "iz želje po transparentnosti" ter da ni nikoli posegal v pristojnosti ministrstva. Cerar je koalicijskim partnerjem zagotovil, da se bo, če bo vlada odločala o omenjenem centru, izločil iz postopka odločanja.

Ministrica Kolar Celarčeva bo sicer ponovno pregledala seznam izvajalcev za enkratni dodatni program skrajševanja čakalnih vrst, preverila, v kolikšni meri so izvajalci sposobni opraviti vse storitve, ki so jih sporočili ministrstvu, in koliko imajo nedopustno dolgo čakajočih bolnikov. Šele nato bo po potrebi šla v spremembo splošnega dogovora.

Je pa v četrtek poudarila, da so bili vsi postopki glede razporeditve programa MD Medicina izpeljani v skladu z zakonodajo. Opozorila je, da ima MD Medicina podeljeno koncesijo za celotno področje ortopedije z odločbo iz novembra 2006. Koncesijo ima za nedoločen čas. Tako je zavrnila navedbe, da jim je podelila koncesijo.