Smrt 60-letnika v Račah

Najstnica ga je zvabila, njen pajdaš ga je brutalno pretepel

G.G.
27. 7. 2017, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policisti so zaključili preiskavo krvavega dogodka v Račah.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Čas dogodka: 21. junij zvečer. Lokacija dogodka: čakalnica železniške postaje v Račah. Akterji: 60-letni domačin in trije mladoletniki. Dejanje: brutalen pretep. Posledica: smrt 60-letnika.

Z besedami mariborske policije: “Policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je starejša mladoletnica 21. 6. 2017 zvabila pokojnega v čakalnico Železniške postaje Rače. Ko je pokojni prišel tja, so v čakalnico vstopili še osumljenec, opisana in še ena mladoletnica.Po začetnem pogovoru je osumljeni, vpričo obeh mladoletnic, z roko in nogo večkrat udaril oškodovanca po glavi in telesu, nakar so vsi trije mladoletniki zapustili prostor in poškodovanega pustili ležati v čakalnici železniške postaje. Tam ga je našel uslužbenec SŽ in o tem obvestil reševalce, ki so poškodovanega odpeljali v UKC Maribor. O tem so obvestili tudi policiste, ki so še isti dan opravili ogled, vendar takrat na podlagi tega, ob pomanjkanju informacij, še niso mogli zaključiti, da gre za tako hudo kaznivo dejanje.”

Sledila je preiskava in kriminalisti so 8. julija za kratek čas pridržali osumljenega mladoletnika – tega, ki naj bi udrihal po 60-letniku. Iz bolnišnice so 19. julija sporočili, da je žrtev pretepa umrla. Policisti bodo zdaj kazensko ovadili pretepača – zaradi suma povzročitve posebno hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt. Ovadili pa bodo tudi mladoletnici, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja Opustitev ovadbe kaznivega dejanja ali storilca.