Tragedija na atrakciji

VIDEO: V grozljivi nesreči na »ognjeni krogli« en mrtev in sedem poškodovanih

R.T.
27. 7. 2017, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zaradi tehnične napake na napravi z imenom »ognjena krogla«, ki se je na prvi dan sejma v zvezni državi Ohio razletela, je umrla vsaj ena oseba, sedem pa jih je poškodovanih, med njimi tudi otrok.

Twitter
Naprava naj bi uspešno prestala vse tehnične preglede.

Columbus, glavno mesto zvezne države Ohio, je bil včeraj ponoči prizorišče velike tragedije. Nesreča je bila usodna za 18-letnega mladeniča, medtem ko so trije od sedmih poškodovancev še vedno v kritičnem stanju.

Po napaki na atrakciji, ki adrenalinskim navdušencem že tako požene kri po žilah, je z naprave padlo več ljudi. Fanta, za katerega so bile poškodbe prehude, je vrglo kar 15 metrov od vagona, je dejal vodja gasilske brigade v Columbusu Steve Martin. Dramatičen videoposnetek je posnel naključni obiskovalec, ko je videl, da se kolo vrti nenadzorovano. Na kamero je ujel grozljiv trenutek, ko je eden od vagonov trčil v nosilni steber, zaradi česar je pri ponovnem dvigu iz njega pometalo vse potnike.

Guverner Ohia John Kasich je že naročil temeljito preiskavo incidenta in ukazal zaprtje vseh atrakcij, dokler ne izvedejo dodatnih pregledov varnosti.

Podjetje, ki je letošnjemu sejmu zagotovilo naprave, je »ognjeno kroglo« opisalo kot agresivno in vznemerljivo atrakcijo. Sicer naj bi med postavljanje vse naprave večkrat pregledali, da bi zagotovili njihovo ustrezno delovanje. Večkrat naj bi pregledali tudi "ognjeno kroglo", ki so jo nato včeraj odobrili za uporabo, medtem ko naj štiri naprave ne bi uspešno opravile mehanskih preskusov.