Drama na Ptuju

S sekiro in kovinsko palico nad bančne uslužbence ter lesenim kolom nad policiste

S.R.
27. 7. 2017, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Včeraj okoli 15. ure je oborožen 32-letnik poskušal oropati bančno ustanovo na Ptuju.

STA
Fotografija je simbolična.

Osumljenec je oborožen s sekiro in kovinsko palico za dvigovanje uteži vstopil v banko, v kateri so bile v tem času ob 5 zaposlenih še 4 stranke. Stopil je do okenca, za katerim ni bilo nikogar in s sekiro udaril po zaščitnem steklu. To je počilo, vendar ostalo v enem kosu. Nato je pristopil do sosednjega okenca, kjer je stala ena stranka, za okencem pa je delo opravljal bančni uslužbenec, ob katerem je bila še pripravnica. Izročil mu je nahrbtnik in med mahanjem s kovinsko palico zahteval, da mu ga napolni z denarjem.

Uslužbenec je ostal priseben in sprožil alarm, ki je moškemu nagnal strah v kosti, zato je ta stekel iz bančne ustanove in s skuterjem pobegnil v smeri Majšperka. Takoj po prejetem obvestilu so se na lov za njim podali policisti, ki so ga izsledili pred naseljem Ptujska gora, vendar se na njihove znake ni ustavil. Pred njimi je bežal vse do Majšperka, kjer je pustil skuter in poskušal zbežati peš. Ni prišel daleč, ko so ga dohiteli policisti in ga skušali prijeti, vendar se jim je nasproti postavil z lesenim kolom. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva, ga obvladali, prijeli in pridržali. 32-letnik je ob tem lahko telesno poškodoval enega policista.

Sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.