Psihopatsko

Najstnica z nožem in mačeto razkosala taksista

R.T.
3. 6. 2017, 19.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Najstnici Elizi Wasni bodo za brutalen umor voznika Uberja sodili kot odrasli osebi.

Facebook
Eliza Wasni.

16-letna Eliza Wasni iz Chicaga je bila obtožena umora, saj bi naj Uberjevega voznika z mačeto in nožem porezala do smrti.

Wasni je hladno orožje ukradla v trgovini in nato sedla v avtomobil Uberjevega voznika Granta Nelsona.

Dve minuti po tem, ko je Nelson speljall, ga je 16-letnica iz zadnjega sedeža napadla z nožem in mačeto. Nelson je uspel avtomobil ustaviti, odprti vrata in pobegniti iz avtomobila. Med begom je kričal: “Pomagajte mi, pomagajte! Umrl bom!”

Wasni je splezala na voznikov sedež, speljala in se čez nekaj časa zaletela v otoček sredi ceste. Pobeg je nadaljevala peš.

Ko je policija prispela na kraj dogodka so našli prazen avtomobil s sledmi krvi po voznikovem sedežu in vratih. Voznik je ležal v travi pri zavesti in jim podal opis napadalke. Reševalci so ga prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa je za posledicami vbodov in ureznin umrl.

Policija je Elizo Wasni našla v stranski ulici, kjer se je skrivala za zunanjim delom klimatske naprave. Bila je zamazana s krvjo, v rokah pa je še vedno držala bodalo in mačeto. Ker kljub opozorilom orožja iz rok ni izpustila, so jo policisti nevtralizirali z uporabo električnega paralizatorja.