Sprememba

Udobnejše uniforme: Tako so po novem videti naši policisti!

D. B.
3. 6. 2017, 17.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Z današnjim dnem boste lahko policiste na terenu začeli videvati v nekoliko spremenjeni podobi.

Ministrstvo za notranje zadeve, policija
Policisti so se poslovili od starih uniform in danes oblekli nove, menda udobnejše.

3. junija namreč začne veljati Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije, piše Ministrstvo za notranje zadeve.

Ministrstvo za notranje zadeve, Policija
Od danes imajo policisti nove, udobnejše uniforme, ki jim "omogočajo večjo gibljivost".

»Sprememba uredbe ne posega bistveno v sedanjo ureditev, uvaja le nekatere nove dele uniforme (kot na primer taktične hlače, identifikacijski telovnik, identifikacijski narokavni trak ...), pri nekaterih delih uniforme posodablja poimenovanje (uporabljali bomo na primer izraz balistična namesto neprebojna čelada), določene pa so tudi nekatere posebnosti pri nošenju slovesne uniforme. Podobno, kot je to pri policijskih vozilih, sprememba uredbe omogoča, do bodo na uniformo nameščeni drugi obvestilni napisi in oznake, ki se nanašajo na vsebino opravljanja nalog policije (na primer vodja intervencije),« še navajajo na spletnih straneh policije.

Vidnejše spremembe bodo torej predvsem pri poletni in zimski uniformi. Na Ministrstvu za notranje zadeve še pojasnjujejo, da so uvedli nekatere nove dele uniforme, »ki policistom omogočajo boljšo gibljivost in večjo udobnost pri opravljanju operativnih nalog, hkrati pa so tudi precej enostavnejši za vzdrževanje.«