Tragedija v Puli

Grozljivo: Mama malega Denisa silila s tabletami in žganjem

D. B.
3. 6. 2017, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Hrvaški mediji so objavili nove grozljive podrobnosti o umoru 3-letnega Denisa Pašića iz Velike Kladuše, ki se je zgodil v Puli.

slobodna dalmacija
Chiara naj bi malega Denisa silila s tabletami in žganjem. Ker ni umrl, je popolnoma ponorela.

Teta nesrečnega fantka, Kadifa Pašić trdi, da so primer prijavili centru za socialno delo in da se je tudi sam oče, ki je trenutno v zaporu, bal za fantka. Tragedijo bi lahko preprečili, saj so se pristojne službe potrdile, da Chiara Rojnić ni sposobna za delo, a ji niso odvzele tudi skrbništva nad triletnim fantkom.

Poleg mame naj bi pri umoru sodelovala tudi 14-letnica, ki naj bi pobegnila iz prevzgojnega doma. Mladoletnica je izredno problematična in naj bi bila tudi sama v otroštvu zlorabljena.

Institucije v Puli so vedele, da Chiara ni sposobna vzgajati otroka. Imela naj bi bipolarno motnjo ukvarjala pa se je tudi s prostitucijo. Tako se da sklepati po njenih fotografijah na facebooku, a tega nihče ni uradno potrdil. Menda naj bi preko spleta tudi spoznala nekega Makedonca, zaradi katerega se je želela znebiti sina. "Odločili sta se, da ga bosta ubili. Dali sta mu veliko količino tablet in žganje in nato je mali padel v nezavest. Ko se je otrok spet zbudil, se je ona začela dreti: 'Kaj, še živiš?' Nato je izgubila razum in ga začela daviti" je za Povjereno dejal Kristijan Bijažić, znanec babice umorjenega fantka Denisa. Takšne govorice naj bi, tako omenjeni trdi, krožile o dečkovi smrti.  

24sata
Zaradi njenega promiskuitetnega vedenja se je končal tudi zakon z Denisovim očetom.

Ni bila sposobna za delo?

Zaradi njenega promiskuitetnega vedenja se je končal tudi zakon z  Denisovim očetom. Zdaj se nahaja v zaporu v Bosni in Hercegovini. Chiarina mama, ki se je z njo srečala dan pred umorom, je prosila za razumevnje, saj ima skrbništvo nad starejšo Chiarino hčero. Po telefonu sta tudi babica in Chiarina polsestra potrdili, da je bila bolna in da se je to vedelo. Trenutno so ugotavljali, ali je sploh sposobna za delo, a ji kljub temu pristojna institucija ni odvzela skrbništva nad otrokom.

Center za socialno delo v Puli ni želelo dati komentarja, je pa žalostno tudi, da nihče od sosedov ni prijavil zlorabe nad otrokom. Nihče od sosedov tega tudi ni bil pripravljen komentirati.

"Krivimo tudi sosede, ki so vse vedeli, a nam niso javili. Vse bi bilo lahko drugače," je izjavila Denisova teta Kadifa.

Malega Denisa so v četrtek pokopali v Veliki Kladuši.