"Vsi smo krivi"

Umorjeni Denis je imel le tri leta – babica trdi, da je »sistem vedel«

R.T.
31. 5. 2017, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Babica umorjenega triletnika trdi, da je sistem vedel, da njeno hčerko mučijo duševne težave, a ni naredil nič.

Facebook
Center za socialno delo v Pulju od drugih družinskih članov ali posameznikov ni prejel nobene prijave, da naj bi Chiara s svojim sinom ravnala neprimerno.

»Vsi smo krivi,« je prepričana Rita Rojnić, mama Chiare Rojnić in babica umorjenega Denisa. Za HRT je spregovorila o grozljivem umoru triletnika v Pulju.

Center za socialno delo 3-letnega Denisa ni obvaroval pred morilsko mamo

Niti pomislila ni

Rojnićeva trdi, da je sistem vedel, da 32-letno Chiaro mučijo duševne težave, a da se je odzval šele, ko je morala ukrepati policija. »Nočem nikogaršnje glave, za to mi ni mar. Rada bi le, da ta smrt ne bi bila zaman,« je dejala. Čeprav jo je za Denisa skrbelo, ni niti pomislila, da bi ga bila Chiara zmožna ubiti. Njen največji strah je bil, da bi ga ponoči samega pustila v stanovanju. Vseeno od odgovornosti ne beži – ima slabo vest, a ji na kraj pameti ni prišlo, da bi vnuku lahko sodila njegova mama. »Morda se sliši okrutno, a zdaj ne premorem dovolj poguma, da bi ji pogledala v oči in jo objela,« je o hčerki povedala za HRT.

Potrjeno nestabilna

Chiaro naj bi duševne težave mučile od 15. leta – zaradi teh težav naj bi bila nagnjena k laganju in pogostemu menjavanju spolnih partnerjev. Še kot mladoletnica je rodila deklico, ki danes živi z babico (imela naj bi 14 let). Njena psihična nestabilnost naj bi bila večkrat potrjena, a je leta 2011 namesto na zdravljenje odšla v Bosno in Hercegovino. Konec lanskega decembra se je v Pulj vrnila z dveletnim Denisom, potem ko je njegov oče zaradi težav z drogo končal v zaporu.