Uničena dvorana

FOTO: V boju z ognjem: na gasilca se je zrušil strop

G.G., T.L.
31. 5. 2017, 07.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nekaj po polnoči je v Ponikvi pri Žalcu zagorel zadružni dom.

Gasilska zveza Žalec
V intervenciji je skupno sodelovalo 84 gasilcev z 20 vozili, od tega ena gasilska avto lestev ter 11 gasilskih avtocistern, ki so skrbele za nemoten dotok vode za gašenje.

Na kraj požara so pohiteli lokalni gasilci in se spopadli z ognjenimi zublji. Požar so okoli 4. ure omejili in pogasili, zavarovali objekte v neposredni okolici in pregledali prostore s termo kamero, nato pa izvajali požarno stražo.

Kljub temu je ogenj zelo poškodoval zadružni dom. Z Gasilske zveze Žalec so sporočili, da je so bili popolnoma uničeni eno stanovanje, večnamenska dvorana ter ostrešje objekta.

V gašenju požara se je lažje poškodoval gasilec, na katerega se je zrušil strop. Po pregledu v celjski bolnišnici, je bil že odpuščen v domačo oskrbo. Reševalna ekipa je nudila zdravniško pomoč tudi stanovalki, ki pa v požaru ni bila poškodovana.

Gasilska zveza Žalec

Goreti je začelo v podstrešnem delu štiri etažnega objekta, velikega približno 25 x 15 metrov. Ostrešje je zgorelo v celoti, delno pa je zgorel tudi del tretjega nadstropja. Vzrok požara še ni potrjen, kriminalisti bodo danes nadaljevali z ogledom.

Policija je še sporočila, da je požar gasilo 84 gasilcev z 20 gasilskimi vozili.

Gasilska zveza Žalec